Hyppää sisältöön

Sami pelasi kuin supertähti – Välimäki taistelee huomenna voitosta

Sami Välimäki pelasi Valderramassa lauantaina tarkkaa peliä.

Sami Välimäki uskoo, että hänellä on mahdollisuus voittaa kilpailu huomenna. Eroa kärkimies John Catliniin on neljä lyöntiä.

Sami Välimäki on – jälleen – lyömässä ällikällä golfia seuraavaa kansaa Suomessa ja ulkomailla. Välimäki pelasi eilen Valderramassa pelattavassa Andalucian Mastersissa tuloksen kaksi alle parin ja onnistui toistamaan tempun tänään kolmannella kierroksella.

Välimäki on ennen päätöskierrosta yksin viidentenä tuloksella +2 (77-69-69) ja on vakuuttanut kaikki kypsillä esityksillään.

Kierroksen jälkeen Välimäki napattiin televisiohaastatteluun, jossa hän vaikutti enemmän kuin tyytyväiseltä tämän päivän peliinsä. Tyytyväisyyteen oli syytäkin, sillä hän onnistui välttämättään Valderraman karikot, eikä tehnyt kierroksellaan yhtään bogia tai huonompaa tulosta.

Välimäen tämänpäiväinen bogiton kierros on toistaiseksi ainoa virheetön suoritus vuoden 2020 Andalucia Mastersissa. Vuosi sitten bogittoman kierroksen Valderramassa onnistui tekemään muun muassa Sergio Garcia, joka lukeutuu lajin supertähtien joukkoon.

Mikäli 22-vuotiaan urakehitys jatkuu tätä tahtia, Välimäki matkalla kohti loistavaa tulevaisuutta. Hän pelaa debyyttikauttaan, ja on jo ehtinyt ottaa yhden voiton ja kakkosijan, vaikka kisoja on takana vasta alun toistakymmentä.

”Pelasin todella hyvin. Tein hyvät parit yhdeksikölle ja 12:lle. Sitten onnistuin tekemään birdiet rei’ille 14 ja 17”, Välimäki summasi kierrostaan.

Koko kisaviikon puheenaiheena on ollut se, kuinka vaikea kenttä Valderrama on, eikä Välimäki voinut kuin myötäillä tätä tv-toimittajan tätä häneltä kysyttäessä.

”Kenttä on todella vaikea, erityisesti tässä tuulessa. Sinun vain täytyy tehdä niitä pareja ja säkittää birdiet, jos siihen tulee mahdollisuus”, Välimäki sanoi. ”En ollut varma omasta pelistäni ennen turnausta ja ensimmäisen kierroksen jälkeen, mutta peli tuntuu hyvältä”.

Välimäellä on huomenna mahdollisuus jatkaa loistavaa sarjaansa, sillä kahdesta edellisestä kilpailusta hänellä on takanaa nousujohteisesti sijoitukset kuudes ja toinen.

Hän on kisan kärjessä olevaa Yhdysvaltain John Catlinia neljä lyöntiä perässä. Parhaimmillaan Catlin oli kuusi lyöntiä Välimäkeä edellä, mutta hän teki bogeyn sekä 17:lle että 18:lle päätyen tulokseen +2 (69-70-72).

Välimäen ajattelussa neljän lyöntiä ei ole ero eikä mikään. Haastattelussa hän uskoi pystyvänsä kuromaan umpeen isommankin gapin.

”Viiden tai kuuden lyönnin ero on vielä tehtävissä, jos hyvä päivä osuu kohdalle”, Välimäki sanoi, kun kierros kärkimiesten osalta oli vielä kesken.

Toisena kisassa olevaan Kaymeriin Nokia River Golfia edustavalla suomalaisella on vain kaksi lyöntiä eroa. Kolmossijaa jakavat Italian Lorenzo Gagli ja Walesin Jamie Donaldson. He ovat tuloksessa +1.

Gaglin päivän piristys sattui reiälle 12, kun hän teki hole-in-onen vaikealla par 3:lla. Tässä neljäntenä olevan Gaglin ässäsuoritus:

Tulospalvelu

European Tour on katsottavissa Viaplayltä ja V Sport -kanavalta

Etsi luettavaa