Hyppää sisältöön

Sam Burns tekee nopeaa nousua terävimmälle huipulle – löi drawta jo neljän vuoden ikäisenä

Sam Burns  voitti Jacsonissa

Sam Burns voitti sunnuntaina toisen kerran PGA Tourilla ja nousee maailmanlistalla jo 20:n joukkoon.

PGA Tourin viikonlopun kisa käytiin Missisippissa, jossa aiempien vuosien tapaan tulostaso nousi kivikovaksi kentällä, missä voittajan tulos oli kisan historian paras -22.  Peräti 25 pelaajaa teki tuloksen joka oli 16 alle parin tai parempi.

25-vuotias Sam Burns on kauden 2021 suuria komeettoja, maailmalistalla hän on kalenterivuoden aikana noussut jo yli 130 sijaa. Ennen kisaa sijoitus oli 25., maanantaina julkaistavalla hän kipuaa 20:n joukkoon.

Burns on väläytttänyt toki aiemminkin. Maaliskuussa 2018 hän pääsi pelaamaan Honda Classicissa viimeisenä päivänä Tiger Woods parinaa. Woods oli ennen viimeistä päivää seitsemän lyöntä kärjestä, ja omasi pienet mahdollisuudet jopa voittoon.

Yleisöä oli luonnollisesti hurja määrä Woodsia ihmettelemässä. Sam Burns osoittautui huumorimieheksi toteamalla seurueelleen ennen peliä ykskantaan.
”En kyllä odottanut sitä, että näin suuri joukko ihmisiä olisi peliäni seuraamassa.”

Burns sai ison sulan hattuunsa esityksestään. Hän voitti Woodsin sunnuntaina lyönnein 68-70. Tiger oli lopullisella listalla 13., Burns kahdeksas.

Burns oli jopa ehdokas Steve Strickerin Ryder Cup -joukkueeseen, mutta hän jäi vielä vielä rannalle huolimatta kahdesta top 10-sijoituksestaan karsinnan loppumetreillä. 
Sunnuntaina voitto Sanderson Farm Championshipissa  perustui häikäiseviin avauksiin ja lähestymisiin, joilla hän voitti kisan keskivertopelaajaa neljän kierroksen aikana yli 14 lyöntiä. 

Harvinaista on se, että putteri kädessään Burns sai neljältä kierroksellta Strokes Gained -tilastosta reilun miinusmerkin nimensä perään (-1.985).
Ensimmäisen ykköstilansa Burns saavutti Valspar Championshipissa. Kova oli suoritus myös FedEx St. Jude Classicissa, jossa taakse jäivät kaikki maailmantähdet lukuuottamatta Abraham Anceria ja Hideki Matsuyamaa, joiden kanssa Burns pelasi uusinnan häviten Ancerille.

Viikonlopun kisan yhteydessä Burnin veli Chase muistutti mediatilaisuudessa, kuinka Sam Burnsin golfura käynnistyi.

”Äitimme pyysi minua opettamaan Samia. Ajattelin, ettei neljävuotiaan lyömisestä mitään tule. Kerroin ja näytin hänelle muutaman perusasian ja annoin käteensä  U.S. Kids -sarjaan kuuluvan rautakasin.”
”Hämmästykseni oli melkoinen, kun hän löi pallon reilun 60 metrin päähän hienossa kaaressa pienellä drawlla rangella olevan lipun viereen. En ollut uskoa silmiäni. Sama tapahtui myös toisella pallolla”, Sam Burnsia viisi vuotta vanhempi, silloin yhdeksänvuotias Chase Burns muistaa.

Kun kahden vuoden kuluttua USA:n Ryder Cup -joukkuetta kasataan, on hyvin mahdollista, että Sam Burns on mukana Roomaan matkaavassa tusinassa. Päättyneessä Ryder Cupissa USA:n joukkue ( keski-ikä 29 vuotta) oli viisi vuotta Eurooppaa nuorempi.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa