Hyppää sisältöön

Salmisen veljekset ovat aina voittajaehdokkaita kotikentällään: “Mukavaa lähteä kotikentälle kisaamaan”

Tuomas Salminen lähtee hakemaan voittoa kotikisassaan Suur-Helsingin Golfissa. KUVA: MIKKO SINTONEN

Finnish PGA Golf Tour Presented by Crisp eli Finnish Tour jatkuu torstaina Suur-Helsingin Golfissa, joka isännöi Seiko Openia. Mukana ovat myös nykyään vähemmän kisaavat veljekset Tuomas ja Mikael Salminen

Finnish Tourin ensimmäinen kilpailu käytiin viime viikolla Kullo Golfissa. Rasmus Karlsson voitti WestStar Openin oltuaan jokaisen päivän jälkeen johdossa. Perinteikkään Suur-Helsingin Golfin omiin tähtiin kuuluu Tuomas Salminen, joka odottaa kisaamista innolla.

“Hyvillä mielin sitä lähden kisaan. Peli- ja harjoitusmäärät ovat pudonneet aika olemattomiin, mutta kyllä sitä hyvinä päivinä voi tulla tulosta sillä tavalla, että voi voitosta pelata. Se onkin tavoite”, Salminen kertoi.

Viime vuonna Finnish Tourin kuudes osakilpailu käytiin Lakistossa, ja silloin Salminen sijoittui neljänneksi jääden kaksi lyöntiä kärjestä.

“Vaikka sitä ei kilpailekaan enää niin paljon, kilpailuvietti ja voitontahto eivät mihinkään katoa. Sitten kun mennään, niin mennään”, Salminen tokaisi.

Suur-Helsingin Golfin Lakiston kentän layout on mielenkiintoinen ja tarjoaa Salmiselle pienen kotikenttäedun.

“Lakisto on hyvä kenttä pelata kisaa ja tarjoaa tietyissä paikoissa mahdollisuuden pieneen riskinottoon” Salminen kommentoi.

Salmisen veljekset hallitsivat Suomen golfkisoja etenkin 2015–2018 välisenä aikana. Isoveli Mikaelilla ovat myös treeni- ja pelimäärät tippuneet, mutta voitto on hänelläkin aina mielessä, etenkin pikkuveljen voittaminen.

“Viikon kovin kilpailu on tietysti meidän veljesten välinen mittelö. Tuomas on vienyt viime vuosina pidemmän korren, mutta kyllä minä yritän hänet vielä kerran voittaa”, totesi Mikael Salminen, joka voitti Finnish Tourin rankingin vuonna 2017.

Voittoa puolustava Koivu vetäytyy kilpailusta

Viime vuonna Suur-Helsingin Golfissa pidettiin kauden toiseksi viimeinen osakilpailu ja silloin kolminkertainen Challenge Tour -voittaja Kim Koivu juhli voittoaan. Koivu pelasi viikko sitten kilpailun parhaan yksittäisen kierroksen tuloksen 65 (-7), mutta Koivu vetäytyy kilpailusta terveydellisistä syistä. Hän joutui myös jättämään WestStar Openin kesken kahden päivän jälkeen.

Viime viikon voittaja Rasmus Karlsson lähtee Seiko Openiin kovalla itseluottamuksella.

“Hyvillä fiiliksillä myös seuraavaan kisaan. Voittoa lähden totta kai tavoittelemaan ja voittaminen lisää aina itseluottamusta” Karlsson kertoi.

WestStar Openissa kolmanneksi sijoittunut Niclas Hellberg on myös mukana tämän viikon kilpailussa. 

“Ihan hyvät fiilikset jäi viime viikosta. Griineillä jäin jälkeen kärjen vauhdista. Tavoitteena Seiko Openissa on parantaa yleisesti omaa peliä ja sitä kautta taistella hyvistä sijoituksista” Hellberg kommentoi.

Viime viikon kilpailun kolme parasta on mukana tälläkin viikolla, kun myös toiseksi sijoittunut Kristian Kulokorpi on mukana kilpailussa.

Saksa ja Backman tuomaan ulkomaisten kisojen kokemusta

Kauden ensimmäisen kilpailun voitti nuori Oona Kuronen, mutta lisää loistavia pelaajia tulee mukaan kauden toiseen osakilpailuun. Viimeiset neljä vuotta yliopistogolfia Yhdysvalloissa pelannut Elina Saksa on mukana kilpailussa. Saksa on muuttanut takaisin Suomeen valmistuttuaan yliopistosta ja lähtee hakemaan tuntumaa Pickalassa pidettävää Ladies European Tour -kisaa varten.

“Pelasin keväällä seitsemän kisaa koulukiireiden ohella, ja peli oli nousujohteista. Viimeiset vuodet olen pelannut koko syksyn ja kevään, niin olen kesäisin pitänyt vähän enemmän taukoa, eikä ole sen takia tullut pelattua Finnish Tour -kilpailuita”, Saksa kertoi.

Hieman samantyylisillä lähtöasetelmilla kilpailuun lähtee Anna Backman, joka on asettanut panoksia enemmän ulkomaan kilpailuihin ja valmistui myös Yhdysvaltojen yliopistosta golfin ohella.

“Olen kesäisin keskittynyt pelkästään ulkomaan kisoihin, mutta nyt sopi kalenteriin ainakin tämä yksi Finnish Tour -kilpailu ja hyvillä mielin lähden pelaamaan” Backman sanoi.

Viime vuonna Lakistossa pidetyn osakilpailun naisten sarjan voittanut Hanna-Leena Ronkainen on puolustamassa mestaruuttaan.

“Vähän pelejä alla, kotikenttä ja viime vuodelta voitto puolustettavana – taidan ottaa siitä enemmän paineita kuin hyötyä. Mutta kivaa on lähteä pelaamaan”, Ronkainen kommentoi. 

Sääolosuhteet tuovat taas oman panoksensa peliin

Kisojen ajaksi on luvattu noin 13 asteen lämpöä ja kovaa tuulta, joten säätä voi kutsua haastavaksi. Lakiston griinit ovat kuitenkin huippukunnossa.

Ensimmäinen ryhmä lähtee matkaan torstaina klo 8.00 ja viimeinen ryhmä starttaa klo 15.20. Kilpailuun on yleisöllä vapaa pääsy. Kolmipäiväisen kilpailun viimeinen kierros pelataan lauantaina.

Etsi luettavaa