Hyppää sisältöön

Salminen hyödynsi paikat ja jakaa neljättä sijaa – kenttäennätyksen tehnyt hollantilainen ”valmistautui” Vierumäen-kisaan ilman mailoja Ibizalla

Mikael Salminen pelasi avauskierroksen tulokseen 68.

Mikael Salminen ei ole vielä onnistunut selvittämään cutia Vierumäki Finnish Challengessä. Neljännellä yrittämällä hän on avauskierroksen jälkeen kärkisijoilla.

Mikael Salminen jakaa neljättä sijaa Vierumäki Finnish Challenge -kisassa, kun avauspäivä on vielä kesken. Salminen aloitti kierroksensa kymppireiältä. Hän selvitti etuysin tulokseen -1 ja paransi menoaan, kun pääsi etuysille. Helpomman puolikkaan hän pelasi kolme alle parin eli yhteistulokseksi muodostui 68 (-4).

Kakkossijaan on tässä vaiheessa matkaa kaksi lyöntiä, mutta kärjessä oleva Darius van Driel on huippukierroksensa ansiosta viisi lyöntiä suomalaista edellä.

”Aikalailla sain maksimit irti kierroksesta. Kaikki paikat, mitkä oli, sain käytettyä hyväkseni”, Salminen kertoi.

”Sain paljon hyviä up & downeja. Lisäksi sain yhden bunkkerilyönnin sisään, ja putterilla laitoin viheriön ulkopuolelta.

Salminen teki tänään yhteensä kuusi birdieä ja kaksi bogia.

”Kahdeksannen reiän bogi tuli surkean draivin jälkeen. Se vuoti oikealle metsään”, Salminen kertasi.

Albatrossi muuttui birdieksi

Suur-Helsingin Golfia edustava ammattilainen osallistuu jo neljättä kertaa Vierumäen Challenge Tour -kisaan, mutta toistaiseksi cut on jäänyt selvittämättä. Tänään hän petasi itselleen loistavan mahdollisuuden pelata kärkisijoista. Hänen paras sijoituksensa Challenge Tourilla on neljä vuotta sitten tullut yhdeksäs sija. Se tuli Aura Golfissa pelatussa Gant Openissa.

Keli tänään on aavistuksen helpompi kuin eilen pro am -päivänä.

”Yhden mailan tuuli vallitsi oikeastaan koko kierroksen ajan”, hän sanoi.

Salmisen mukaan tuulen suunta vaihtui iltapäivällä, sillä hän pääsi pelaamaan sekä ykkösen että yhdeksännen reiän myötätuuleen. Hän teki molemmille rei’ille birdiet. Vierumäellä tosin ehdittiin jonkin aikaa luulla, että Salminen olisi tehnyt ykköselle albatrossin, mutta kyseessä taisi olla näppäysvirhe European Tourin sivuston tulospalvelussa.

Salmisella kauden toinen CT-kisa

Pohjoistuulen lisäksi pelaajille aiheuttaa päänvaivaa kovat viheriöt, varsinkinkin kun jotkut niistä ovat kovempia kuin toiset.

”Kakkosen griini on kovempi kuin muut ja muutama viheriö ottaa hyvin vastaan myös myötätuulella”, Salminen näkee. ”Tosi paljon pitää funtsia jokaisella reiällä, mihin ottaa pallo alas.”

Salminen pelaa vasta kauden toista Challenge Tourin kilpailua. Peli on nyt hyvässä iskussa, sillä pari viikkoa sitten Itävallassa hän sijoittui jaetulle 14. sijalle. Hän pääsi mukaan kisaan villillä kortilla eli järjestäjän kutsulla.

”Kutsutilanne on vielä auki. Top 10:llä pääsee aina eteenpäin”, Salminen sanoi.

Tähän asti Salminen on pelannut pääasiassa kotimaan kisoja. Sen lisäksi hän on opettanut golfia kotiseurassaan Suur-Helsingin Golfissa.

Toiseksi paras suomalainen tässä vaiheessa on Oliver Lindell, joka jakaa tässä vaiheessa 14. sijaa tuloksella 70 (-2). Roope Kakko pelasi tuloksen 71 (-1), mikä riittää jaettuun 32. sijaan. 

Lentävä hollantilainen tuli kisaan suoraan Ibizalta

Kilpailun kärjessä on Hollannin Darius van Driel, jonka paras sijoitus tällä kaudella on jaettu kakkostila European Tourin Belgian Knockout -kisasta. Challenge Tourilla hän on ollut parhaimmillaan kolmas. Ranking-sijoitus ennen tätä viikkoa on 30:s, kun kauden päätteeksi 15 parasta nousee European Tourille.

Vierumäelle van Driel tuli käytännössä suoraan Ibizalta, eikä hän ehtinyt kiertää edes harjoituskierrosta. Siitä huolimatta hän pelasi huipputuloksen 63 (-9).

”Pidin viikon täyttä lomaa. Sitä ennen olin pelannut yhdeksän viikkoa putkeen”, van Driel sanoi.

Hän sanoi pohtineensa aamulla, että on hyvä, jos saa pelattua edes pariin. Nyt se alittui peräti yhdeksällä lyönnillä. Kympiltä startannut van Driel pelasi etuysin tulokseen 32. Takaysin (reiät 1–9) hän kiersi 31 lyönnillä.

Kärkimiehen päivä ei alkanut kuitenkaan parhaalla mahdollisella tavalla. Hän teki omalle ykkösreiälleen eli kympille bogin.

”Silloin ajattelin, että tätä se tulee olemaan, mutta sitten peli alkoi kulkea. Sain pari hyvää puttia ja muutamia lähestymisiä lipulle”, van Driel sanoi.

Ykköselle eli päivän kymmenennelle reiälleen hän teki eaglen. Verrattain lyhytlyöntisellä pelaajalla oli jatkolyöntiin 240 metriä.

”Minun piti lyödä leikattu spooni lyödä bunkkerin yli, mutta pallo menikin suoraan ja lipulle”, hän kertasi.

Van Drielin 63 lyöntiä on Vierumäen Cooke-kentän virallinen kenttäennätys. Oliver Lindellin viime vuonna pelaamaa 59 lyönnin kierrosta pro am -kisassa ei lasketa ennätykseksi, koska tuolloin oli voimassa siirtosääntö.

Tulospalvelu

Vierumäki Finnish Challenge -kisaaon on yleisöllä vapaa pääsy

Etsi luettavaa