Saksassa sensaatiovoittaja – nyt meni voitto oikeaan osoitteeseen

Richard McEvoy upotti päätösreiällä pitkän voittoputin.

Richard McEvoy otti uransa ensimmäisen voiton European Tourilla. Bryson DeChambeau jäätyi lopussa ja hädin tuskin kätteli pelikaverinsa päätösviheriöllä.

MAAILMANLISTALLA SIJALLA 275 ja Race-to-Dubai-rankingissa juuri ja juuri 200 parhaan joukossa. Näillä pohjilla ei yleensä juhlita sunnuntaisin European Tourin voittoa, varsinkin jos on 39-vuotias konkaripelaaja, joka pelaa pääosin Challenge Tourilla.

Englannin Richard McEvoy oli toista mieltä ja nappasi Porsche European Openin voiton monen nimimiehen nenän edestä. McEvoy puttasi päätösreiällä noin seitsemän metrin birdie-putin sisään ja otti uransa ensimmäisen voiton pääkiertueella.

Putin upottua McEvoy näytti siltä kuin kivi olisi pyörähtänyt hänen sydämeltään. Helpotuksen ymmärtää, sillä voitto varmsti hänelle työpaikan kauden 2020 loppuun saakka. Kisa oli hänelle 285. European Tourilla.

MCEVOY ON  nyt voittoputkessa, sillä viime viikolla hän vei nimiinsä Challenge Tour -kisan.

”Tuntuu uskomattomalta. Tämä päivä oli todellinen vuoristorata-ajelu, mutta taistelin ja uskoin itseeni”, McEvoy sanoi kierroksen jälkeisessä haastattelussa.

”Lyön yhden lyönnin kerrallaan Tein samalla tavalla voittaessani Challenge Tourilla viime viikolla”, hän sanoi.

Viikko sitten McEvoy nappasi 33 000 euron palkintorahat. Saksassa voittosumma on noin kymmenkertainen.

McEvoy on pelannut 17 vuotta ammattilaisena ja tehnyt siksakkia European Tourin ja Challenge Tourin välillä. Tätä ennen hän oli sijoittunut kolme kertaa kolmanneksi ja uusinut paikkansa kiertueella rahalistan sijoituksen perusteella ainoastaan muutaman kerran.

Kokemusta European Tourin karsinnoista onkin kertynyt roppakaupalla, mutta niitä hänen ei tarvitse nyt vähään aikaan ajatella, sillä voiton myötä hän sai kortin varmistettua kauden 2020 loppuun saakka.

KILPAILUN KAKKOSSIJAN jakoi kolme pelaajaa: Renato Paratore, Allen John ja Christofer Blomstrand.  Nuori Paratore nousi kakkoseksi tämän haamulyönnin ansiosta:

Saksalainen John on paitsi amatööri myös kuulovammainen. Hän kokeili muutama vuosi takaperin ammattilaisen elämään, mutta päätyi pyytämään takaisin amatöörioikeutensa takaisin vuonna 2016.

Tällaisen menestyksen jälkeen statuksen vaihtaminen lienee taas ajankohtaista. Amatööristatuksestaan johtuen 31-vuotias John menetti noin 150 000 euron palkintorahat.

Yllätyksenä voidaan pitää myös ruotsalainen Blomstrandin kakkossijaa. Hän oli ennen kilpailua kiertueen rahalistalla sijalla 201, mutta nousee nyt lähes sata sijaa rankingissa.

KILPAILUN PÄÄTÖSPÄIVÄNÄ nimekkäät amerikkalaiset Bryson DeChambeau ja Patrick Reed pelasivat suorastaan surkeasti. Reed pelasi päätöspäivän tulokseen +4 ja putosi yhdeksänneksi tuloksella -7. DeChambeaun peli petti vieläkin pahemmin. Hän tuhrasi päätösreiällä triplan, mikä pudotti hänet tulokseen -6 ja kolmanneksitoista.

DeChambeau oli kierroksen jälkeen äärimmäisen pettynyt ja poistui päätösviheriöltä pikavauhtia. Loppukättelyyn ja päätöspäivän pelikaverinsa McEvoyn onnittelimiseen hän ei käyttänyt aikaa, vaan kätteli tämän ennätysajassa, mikä osoitti pelisilmän puutetta.

Tähän kiinnitti huomiota myös Eddie Pepperell.