Hyppää sisältöön

Sairauslomalta palannut PGA Tourin komissaari lupaili merkittäviä kompensaatioita kiertueelle jääneille pelaajille: ”Tunnen itseni vahvemmaksi kuin koskaan”

Jay Monahan palasi sairauslomalta töihin reilu viikko sitten. KUVA: GETTY IMAGES

Jay Monahan palasi noin kuukauden mittaiselta sairauslomaltaan kymmenen päivää sitten. Eilen hän lähetti PGA Tour -pelaajille tilannekatsauksen Saudi-Arabian valtionrahaston PIF:n kanssa käytävistä neuvotteluista.

PGA Tourin komissaari Jay Monahanin pelaajille lähettämä muistio on vuotanut julkisuuteen. Muistiossa Monahan kertoi pelaajille kerrottiin lisätietoja muun muassa PGA Tourin ja Saudi-Arabian valtionrahaston PIF:n puitesopimuksesta, jota parhaillaan sorvataan kovalla tohinalla.

PGA Tour, PIF ja DP World Tour ovat perustamassa uutta voittoa tavoittelevaa yritystä, jonka on tarkoitus pyörittää maailman suurimpia golfkiertueita.

Muistion käsiinsä saaneen Golf.comin mukaan PGA Tour kertoi pelaajille uusia yksityiskohtia sopimuksesta. Sopimus pitää sisällään esimerkiksi joitakin keskeisiä kohtia, jotka voivat edesauttaa sen mahdollista hyväksymistä PGA Tourin pelaajien neuvoa-antavassa lautakunnassa.

Pelaajia kiinnostavin yksityiskohta on varmasti se, jossa Monahan kertoi kiertueen työskentelevän parhaillaan Player Benefit Programin parissa. Tämän uskotaan olevan palkitsemisjärjestelmä, jossa kiertueelle jääneitä pelaajia tultaisiin palkitsemaan taloudellisesti uskollisuudestaan.

Moni pelaaja sanoi ei LIV Golfin kymmenien jopa yli sadan miljoonan dollarin tarjoukselle.

”Tämä ohjelma, mikäli pääsemme lopulliseen sopimukseen, on kokonaisuudessaan taloudellisesti merkittävä ja täydentää suunniteltua korvauspakettiamme”, Monahan sanoi muistiossa.

”Lisää yksityiskohtia on tulossa, kun me määrittelemme, miten koko jäsenistöstä hyötyisivät.”

Neuvotteluja käydään myös siitä, miten LIV Golfiin siirtyneet pelaajat voisivat palata PGA Tourille. Tätä varten kiertue on nimennyt erillisen työryhmän.

Kolmas merkittävä uutinen muistioon liittyen on se, että PGA Tour tuskin tulee tukemaan R&A:n ja USGA:n ehdotusta, jossa pallojen ominaisuuksia heikentämällä ammattilaisgolfin lyöntipituudet saataisiin kuriin.

Monahanin mukaan tähän päädyttiin siksi, että pelaajien eli kiertueen jäsenten keskuudessa ei löytynyt riittävästi tukea ja uskoa golfin säännöistä vastaavien tahojen esitykselle.

PGA Tourin komissaari ei avannut muistiossa tarkempaa syytä sille, miksi hän jäi kuukauden mittaiselle sairauslomalle vain tovi sen jälkeen, kun hän oli yhdessä muutaman muun PGA Tourin johtohahmon kanssa neuvotellut aiesopimuksen PIF:n ja DP World Tourin kanssa koko huippugolfin rakenteet mullistavasta uudesta yrityksestä.

Monahania kritisoitiin voimakkaasti siitä, että neuvottelut tehtiin salassa ja että hän käänsi takkiaan. Aiemmin Monahan oli vastustanut voimakkaasti LIV Golfia muun muassa Saudi-Arabian kestämättömän ihmisoikeustilanteen takia.

Muistiossa hän kertoi toipuneensa täysin ja tuntevansa olonsa vahvemmaksi kuin koskaan.

Etsi luettavaa