Hyppää sisältöön

Sairauslomalta kisoihin palannut yllättyi loistavasta kierroksesta: ”En todellakaan odottanut tätä tulosta”

Sami Välimäki yllättyi itsekin loistavasta kierroksestaan DP World Tourin lippulaivakisan avauskierrosella. KUVA: GETTY IMAGES

Sami Välimäki on avauskierroksen jälkeen loistavissa asemissa DP World Tourin lippulaivakisassa Lontoossa. Muilla suomalaisilla peli ei kulkenut.

BMW PGA Championship Wentworthin kentällä on DP World Tourin tärkein tapahtuma majorien ja kiertueen finaalin jälkeen.

Rolex Seriesiin kuuluvassa kilpailussa potissa on 8 miljoonaa dollaria ja fieldissä normaalia kovempi kattaus maailman huippupelaajia Rory McIlroy, Jon Rahm ja Viktor Hovland kirkkaimpina tähtinä.

Välimäki yllättyi tempustaan

Suomesta mukana on neljä pelaajaa, joista Sami Välimäki aloitti selvästi parhaiten. Nokia River Golfin kasvatti lähti kilpailuun vailla mitään odotuksia, sillä takana oli sydänlihastulehduksen aiheuttama pitkä sairausloma ja pakkolepo.

Edellisen kerran Välimäki pelasi heinäkuussa Walesissa, missä hän sijoittui 16:nneksi. Tänään hän jatkoi siitä, mihin noin puolitoista kuukautta sitten jäi. Välimäki jakaa sijaa 11 tuloksellaan -4, kun osalla pelaajista jäi avauskierros kesken, kun kilpailu keskeytettiin torstaina kuningatar Elisabeth II:n kuoleman vuoksi.

Kilpailua ei myöskään jatketa perjantaina.

Pitkän tauon jälkeen Välimäki oli iloisesti yllättynyt 68 lyönnin kierroksestaan. Saman tuloksen pelasi tänään McIlroy. Jon Rahmin Sami päihitti torstaina kahdella lyönnillä.

”Todella positiivinen kierros, en todellakaan odottanut tätä tulosta”, Välimäki kertoi GoGolfille.

Vaikka takana on lääkärin määräämä pakkolepo, se ei ole tuntunut tällä viikolla suomalaisen kropassa.

”Fyysisesti olen jaksanut normaalisti koko alkuviikon ja tänään. Selästä huomaa, että ei ole paljon tullut lyötyä palloja”, hän totesi.

Englantilaiset aloittivat kotikisan vahvasti. Tommy Fleetwood ja Andy Sullivan pelasivat tuloksen 64 (-8) samoin kuin Hovland, joka otti torstaina huiman loppukirin pelaten kolme viimeistä reikää neljä alle parin.

Norjalainen lopetti kierroksen häikäisevään eagleen.

Tommy Fleetwood loisti takaysillä, jonka hän pelasi kuusi alle parin. KUVA: GETTY IMAGES
Andy Sullivan aloitti bogilla, mutta pelasi loput reiät yhdeksän alle parin. KUVA: GETTY IMAGES

Neljäntenä oleva Matthew Jordan Englannista on kärkikolmikkoa lyönnin perässä.

Kärkikaksikkoon Välimäellä on vain neljä lyöntiä, mutta se ei saanut suomalaista tarkistamaan tavoitettaan tai nostamaan odotuksiaan loppuviikoksi.

”Ei noussut (odotukset), huomenna yritetään taas pitää pallo väylällä”, Välimäki totesi torstaina, kun tieto kilpailun keskeyttämisestä ei ollut vielä julkinen.

Korhosella nolla birdieä

Muilla suomalaisilla peli Wentworthissä kulkenut, sillä kolmikosta Tapio Pulkkanen (+2), Kalle Samooja (+3) ja Mikko Korhonen (+3) kukaan ei mahdu sadan parhaan joukkoon.

”Vaikeaa oli alusta pitäen. Joku hyvä napsu sinne matkalle osui, mutta kropasta oli jotenkin veto pois ja se näkyi varmaan alussa löysissä, huonoissa avauksissa”, Samooja puntaroi tiedotteessaan.

Samooja teki tänään peräti viisi birdieä, mutta tripla, tupla ja kolme bogia pitivät huolen siitä, että turkulainen saa esittää huomenna parastaan päästäkseen jatkoon.

”Täytyy taas mennä sorvin ääreen ja virittää miestä kuntoon”, Samooja kertoi kierroksen päätyttyä.

Siinä missä Samooja onnistui tekemään kosolti birdiejä, Korhosen birdiesarake näytti kierroksen jälkeen tyhjää. Nolla birdieä on DP World Tourilla pelaavalla todella harvinainen tulos.

Cut-rajaksi tullee muodostumaan -3 tai -4.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa