Sahith Theegala ja Tom Hoge QBE Shootoutin mestarit – katso kilpailun kohokohdat videolta

Sahith Theegala onnistui kääntämään päätösreiän birdiellään pelin hänen ja Tom Hogen eduksi.

Sahith Theegala ja Tom Hoge päätyivät kolmen kierroksen mittaisessa QBE Shootout -parikilpailussa tulokseen 34 alle parin (60-60-62) ja voittivat kisan lyönnin turvin ennen avauskierroksen jälkeen johtanut paria Ryan PalmerCharley Hoffman.

Kilpailu ratkesi vasta viimeisellä reiän viheröillä, kun Theegala upotti viiden metrin birdie-putin, eivätkä Palmer ja Hoffman kumpikaan pystynyt vastamaan tähän noin metriä lähempää. Mikäli jompikumpi pelaajista olisi upottanut puttinsa, kilpailua olisi jatkettu uusintarei’illä.

Päätöspäivä pelattiin fourball-pelimuotona, jossa parin parempi tulos laskettiin mukaan tuloksiin.

Tom Hoge ja Sahith Theegala voittivat QBE Shootout -kilpailun. KUVA: GETTY IMAGES

QBE Shootout on PGA Tourin epävirallinen tapahtuma, johon pääsi mukaan 12 joukkuetta. Mukana oli myös kaksi sekaparia, kun LPGA Tourin Nelly Korda ja Lexi Thompson pääsivät näyttämään taitojaan kisassa.

Korda parinaan Denny McCarthy jakoi viidennen sijan. Cameron McNealyn kanssa pelannut Thompson sijoittui jaetulle kymmenennelle sijalle.

Vaikka kyseessä ei ollut virallinen kilpailu, maistui voitto Theegalan suussa makealle. Hän pelasi loistavan tulokaskauden ja pääsi pelaamaan voitosta kahteen otteeseen päätöspäivän viimeisellä reiällä, mutta kummallakin kerralla se jäi saavuttamatta.

”On hienoa päästä päästä maistamaan voittoa, koska sen ottaminen on niin vaikeaa tällä tasolla”, Theegala myönsi voiton ratkettua.