Hyppää sisältöön

Sahith Theegala ylivoimainen Kaliforniassa: ”Tämä oli koko tiimin voitto”

Sahith Theegala kiitteli ensimmäisen voittonsa jälkeen vuolaasti perheen, ystäviensä ja kumppanien merkitystä menestyksensä kulmakivinä. KUVA:GETTY IMAGES

25-vuotias Theegala voitti näyttävän esityksen jälkeen PGA Tourin kilpailun perheen sekä runsaan sukulais- ja ystäväryhmän kannnustaessa häntä läpi finaalikierroksen uran ensimmäiseen ykköstilaan. Justin Thomas sijoittui viidenneksi.

Sahith Theegala lähti johtopaikalta sunnuntain kierrokselle Fortinet Championshipissa. Kahden edellisen kauden aikana paikkansa PGA Tourin lupaavimpien joukossa vakiinnuttanut kalifornialainen pelasi viisi ensimmäistä reikää kolme alle, eikä laskenut haastajiaan missään vaiheessa rinnalleen tai ohi.

Putti ja lähipeli vahvuuksina

Theegala uuvutti kilpakumppaninsa neljän päivän aikana todella poikkeuksellisen tehokkaalla työskentelyllä viheriöiden ympäristössä sekä putteri kädessään.

Hän oli Strokes Gained -puttitilastossa (+8.9 lyöntiä) toinen, viheriön ympäristössä (+4.9) kolmas. Tämä yhdistelmä on varsin harvinainen. Avauksissa hän oli listan 40:s, lähestymisissä 18.

Voitto tuli PGA Tourilla Theegalalle kilpailussa, joka oli hänelle 74:s. Tätä ennen hän oli sijoittunut kymmenen joukkoon jo 12 kertaa, joten ykköstila ei yllättänyt ketään.

Keväällä hän nousi maailmanlistalla jo sijalle 23:s, sekä erittäin vahvaksi ehdokkaaksi Ryder Cupiin. Kesä ei kuitenkaan tuonut kärkisijoja, Theegalalle ei mahtunut Zach Johnsonin joukkueeseen, joka lähtee puolustamaan murskaavaa 19-9 voittoaan Roomaan.

Tulevaisuus näyttää ensimmäisen pääkiertueen voiton jälkeen valoisalta.

”Tämä oli koko tiimini sekä perheen voitto. He ovat urani ja pelaamisen selkäranka”, Theegala kiitteli etenkin intialaissyntyisiä vanhempiaan.

USA:n Ryder Cup -joukkueesta mukana olivat kuusi lyöntiä Theegalalle hävinnyt Justin Thomas, sekä seitsemän lyönnin päähän jäänyt Max Homa.

Alavireisesti koko vuoden 2023 pelanneelle Thomasille viides tila oli ryhdikäs saavutus, joka tuo tarvittavaa itseluottamusta reilun viikon päästä Roomassa käynnistyvään otteluun USA:n ja Euroopan välillä.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa