Hyppää sisältöön

Sade huuhteli golfkentät pelikelvottomiksi – keskiviikko oli monella kentällä nollapäivä

Sade siirsi  Fedex Cupin ensimmäisen finaalikisan päätöspäivän maanantaille

Kovat sateet Etelä-Suomessa sulkivat runsaasti kenttiä keskiviikkona. Torstaina osalla kentistä uskotaan pelattavan jo iltapäivästä.
Viikonlopuksi on ilmojen puolesta luvassa varsin hyviä pelikelejä.

Heinäkuussa suuressa osassa Suomea golfareille oli tarjolla yli 30 asteen hellepäiviä turhankin runsaasti. Elokuussa kelit ovat kääntyneet varsinkin loppupuolella toiseen laitaan, runsaiksi sateiksi.

Keskiviikko oli tästä ääriesimerkki. Sääennuste oli saanut valtaosan peruuttamaan peliaikeensa pääkaupunkiseudun kentillä viimeistään edellisenä päivänä. Moni golfkeskus luopui toivosta keskiviikkona jo iltapäivästä pistäen palvelunsa kiinni.

”Meillä ei ole tänään kentälle lähtenyt yhtään pelaajaa. Iltapäivälle on kolmen pelaajan varaus, mutta eivätköhän hekin kierroksensa peruuta”, kertoi Vuosaari Golfin toimitusjohtaja Harri Mankki hieman ennen lounasaikaa. Vuosaaressa palvelut suljettiin iltapäivällä.

Nollapäivän tappiot lasketaan tuhansissa euroissa

Toinen pääkaupunkiseudulla sijaitseva golfkeskus viestitti torstaiksi yrityskilpailun varanneelle asiakkaalleen seuraavasti:
”Kenttä on rankkasateiden jälkeen siinä kunnossa, että pelaaminen ei ole järkevää, eikä suositeltavaa.”
Tapahtuma siirrettiin parilla viikolla eteenpäin

Kenttäyhtiölle, ravintolalle ja valmennusta tekeville sääolosuhteiden vuoksi nollille jäävä päivämyynti etenkin merkittävän yritystapahtuman kohdalla tietää isoa lovea liikevaihdon osalta.

Sateiden ja etenkin kenttien märkyyden vuoksi torstaina on kokonaan kiinni useita kenttiä pääkaupunkiseudulla.
Läpi päivän, illan ja yön jatkuneen sateen ennakoidaan rauhoittuva pääkaupunkiseudulla torstain aikana. Iltapäivän lähtöihin oli monilla kentillä jopa runsaasti lähtijöitä.

Iloinen asia sateen keskellä on se, että seuraavan kymmenen päivän aikana perjantaista eteenpäin vesitippoja ei ole sääennusteiden mukaan näkyvissä.
Viikonloput olivat jo ennen korona-aikaa elokuuun toiselta puoliskolta pitkälle syksyyn varausasteeltaan kiireisimpiä ajanjaksoja päivän lyhentymisen hillitessä arkipelaamista.

Heinä- ja elokuussa kierrosmäärät ovat useimmilla kentillä olleet erinomaista parempia, mutta jääneet alle ensimmäisen koronakauden 2020. Syyskuussa käyrien kehitys on tunnetusti kesäkuukausiakin enemmän riippuvainen keleistä.

Etsi luettavaa