Hyppää sisältöön

Sääntörike vai ei Solheim Cupissa? Hedwall antoi putin hyvin nopeasti

Caroline Hedwall hävisi kaksinpelinsä

Caroline Hedwall pelasi yhdysvaltalaista Nelly Kordaa vastaan sunnuntain single-ottelussaan. Yksi tapahtumasarja jäi ottelusta mieleen, joka ei välttämättä mennyt täysin sääntöjen mukaan.

Solheim Cupin sunnuntain toisessa singleottelussa olivat vastakkain USA:n Nelly Korda ja ruotsalainen Caroline Hedwall. Kordalla oli eräällä väylällä noin 8 metrinen reiän tasoitusputti, joka oli matkalla reikää kohden. 

Se kuitenkin pysähtyi reiän juurelle, eikä Hedwall todellakaan aikaillut. Ruotsalainen käveli nopeasti pallolle, nosti sen ylös ja heitti takaisin vastustajalleen. Pallon pysähtymisestä oli kulunut vain muutama sekunti. 

Jos pallolla olisi ollut minkäänlaista mahdollisuutta pudota reikään seuraavan kymmenen sekunnin aikana, olisi Hedwallin sääntöjen mukaan pitänyt antaa pallolle mahdollisuus putoamiseen. Korda ei tuntunut juurikaan kuitenkaan protestoivan tilannetta, eikä tuomaria kutsuttu selvittämään tilannetta. 

Lopulta tällä ei ollut otteluun sen suurempaa vaikutusta, sillä Korda kirjasi 2/0 voiton ruotsalaisesta. Eurooppa pääsi kuitenkin nostamaan pokaalia viimeisen putin tuomalla yhden pisteen voitolla. 

Etsi luettavaa