Hyppää sisältöön

Sörenstam yllätti itsensä ja penkkigolfarit – eteni jatkoon Floridassa

Annika Sörenstam yllätti ja eteni jatkoon Gainbridge LPGA  -kisassa.

Annika Sörenstam otti pienen voiton kotikentällään Floridassa ja eteni jatkoon LPGA-kiertueen kisassa. Edellisen kerran Sörenstam pelasi LPGA-kisan 13 vuotta sitten.

Golfissa ei ole tavatonta, että 50-vuotiaat ja sitä vanhemmat pärjäävät hyvin nuorempien seurassa huipulla, otetaan esimerkkeinä Phil Mickelson, Miguel Ángel Jiménez ja Bernhard Langer, joka itse asiassa on jo yli 60-vuotias.

Tätä taustaa vasten 50-vuotiaan Annika Sörenstamin cutin läpäisyä ei voi pitää minään sensaationa. Sitä se kuitenkin on, kun ottaa huomioon, että siinä missä edellämainittu mieskolmikko on jatkanut kilpapelaajan uraansa koko ajan, ruotsaisella Sörenstamilla on takana 13 vuoden tauko huippugolfista.

Tosiaan Annika Sörenstam jatkaa pelejä Floridassa käynnissä olevassa LPGA-kisassa myös lauantaina ja sunnuntaina, sillä hän onnistui perjantaina parantamaan avauskierroksen tulostaan neljällä lyönnillä nousten tulokseen +2 (75-71). Se riitti juuri ja juuri jatkopaikkaan.

Hän lähtee kolmanteen päivään sijalta 67, samasta tilanteesta kuin muun muassa maailmanlistan kakkonen Sei Young Kim.

”Cutin selvittäminen oli unelmatavoitteeni. Etukäteen toivoin, että voisin pelata pariin yhteistuloksen. Torstain jälkeen sanoin, että jos pelaan huomenna yhden alle parin tai paremmin, olen ainakin tehnyt sen, minkä pystyn. Olen erittäin iloinen ja ylpeä vain ollakseni täällä perheen ja kaikkien peliäni seuranneiden ystävien kanssa”, Sörenstam iloitsi kierroksen jälkeen.

Kisa pelataan Sörenstamin kodin naapurissa Lake Nona Golf & Country Clubilla Orlandossa, jossa häntä kannustaa muun muassa kaksi lastaan ja bägiä kantava mies Mike McGee.

Kisan kärjessä jatkaa Uuden-Seelannin Lydia Ko, jonka johto kaventui yhteen. Ko’n tulos on -10, ja entinen maailmanlistan ykkönen Ko hakee ensimmäistä voittoaan sitten huhtikuun 2018.

Nelly Korda nousi perjantaina vain lyönnin päähän tuloksella yhdeksän alle.

Suomen Matilda Castrén ei päässyt karsinnoista mukaan kilpailuun.

Tulospalvelu

LPGA-kiertue on katsottavissa suorana Viaplayltä ja V Sport Golf -kanavalta

Etsi luettavaa