Hyppää sisältöön

Ryder Cupin on lähtenyt käyntiin tasaisena

Tiger Woodsin avaukset draiverilla eivät ole osuneet väylään.

Tony Finau sai kunnian avata Ryder Cupin vuonna 2018. Avaus päätyi lähellä vettä. Justin Rosen lähestyminen toi ensimmäisen reiän voiton Euroopalle.

Ryder Cup on lähtenyt käyntiin erittäin tasaisena. Kahdessa ryhmässä tilanne on tasana, yhtä ryhmää Yhdysvallat johtaa kahdella lyönnillä toista Eurooppa yhdellä.

Yhdysvallat laittoi tulokkaan tuleen heti ensimmäisellä reiällä, sillä Tony Finau sai kunnian aloittaa vuoden 2018 Ryder Cupin.

Paineet näkyivät Finaun ilmeessä ja myös lyönnissä, sillä rauta-avaus päätyi lähelle vesiestettä. Välilyönnin jälkeen Finaun Ryder Cup -ura alkoi bogilla.

Muut ryhmän pelaajat, Brooks Koepka, Justin Rose ja Jon Rahm, löivät avaukset hienosti väylälle ja lähestymiset lipulle. 

Parhaiten onnistui Rose, joka löi wedgen aivan reiän viereen. Kun Koepka ei onnistunut omassa birdie-putissaan, vaan livautti sen niukasti ohi, otti Rose tämänvuotisen kisan ensimmäisen reikävoiton.

Eurooppa johti ottelua viiden ensimmäisen reiän ajan, mutta kuudennella Finau tasoitti pelin chippaamalla eaglen sisään lyhyellä par 4 -reiällä.

Thorbjørn Olesenin ensimmäinen lyöntu Ryder Cupissa päätyi vesiesteeseen.

Thorbjørn Olesenin ensimmäinen lyöntu Ryder Cupissa päätyi vesiesteeseen.

Getty Images

Tulokkaan paineet näkyivät myös toisessa ryhmässä, jonka ainoa jäsen Thorbjørn Olesen löi pallonsa vasemmalle veteen. Rory McIloryn kanssa pelaava tanskalainen on saanut sen jälkeen pelistään kiinni, ja ottelu on ollut erittäin tasainen Dustin Johnsonia ja Rickie Fowleria vastaan.

Kolmannessa ryhmässä pelaavat Paul Casey ja Tyrrell Hatton ovat reiän tappiolla Justin Thomasia ja Jordan Spiethiä vastaan, pitkälti kiitos Spiethin tulikuuman putterin ansiosta.

Neljännessä pelissä Francesco Molinari ja Tommy Fleetwood johtavat Tiger Woodsia ja Patrick Reediä. Tiger on ollut pienissä ongelmissa avaustensa kanssa, mutta on toisaalta myös säväyttänyt muutamalla huikealla lähestymisellä.

Captain America eli Reed on ollut alussa yllättävän vaisu.

Tulosseuranta

Kilpailua voi seurata suorana lähetyksenä Viasatilta ja Viaplayltä

 

 

Etsi luettavaa