Hyppää sisältöön

Ryder Cup -ura lopullisesti ohi! – Sergio Garcia, Ian Poulter ja Lee Westwood luopuivat DP World Tourin jäsenyydestä

Sergio Garcia on Ryder Cupin pisteliistan kaikkien aikojen ykkönen (28,5p). Myös otteluiden voittojen määrässä (25) hän on ykkönen. Kuva: GETTY IMAGES

DP World Tour julkaisi myöhään keskiviikkoiltana tiedotteen, jossa se ilmoitti Sergio Garcian, Ian Poulterin, Lee Westwoodin ja Richard Blandin eronneen DP World Tourin jäsenyydestä. Järjestö kiitti etenkin Garciaa, Poulteria ja Westwoodia heidän pitkäaikaisesta urastaan pääkiertueella, sekä panoksestaan Ryder Cupissa.

“Tämä on surullinen päivä. En kuitenkaan näe muuta mahdollisuutta (kuin erota) useiden rangaistusuhkien edessä. Olen eri mieltä päätöksistä joita Keith Pelley (tourin johtaja) sekä hallitus ovat kohdallamme tehneet. Haluan mennä elämässäni eteenpäin”, Lee Westwood kommentoi tilannetta.

Sergio Garcia, Ian Poulter, Lee Westwood ja Richard Bland olivat niiden pelaajien joukossa, jotka pelasivat LIV Golfin ensimmäisen kisan Englannissa.

DP World Tourin ja pelaajien riita-asiaan tuli 6. huhtikuuta päätöslauselma Sports Resolution (United Kingdom) järjestöltä. Sen mukaan pelaajien on maksettava 100 000 punnan korvaus sääntörikkomuksestaan, osallistumisesta LIV Golfin kisaan ilman myönnettyä lupaa.

Korvaussuman maksuaika (30 päivää) umpeutui keskiviikkona.

Korvausvaatimuksia saattaa tulla lisääkin, sillä DP World Tour on suunnitellut vaativansa kaikista muistakin osallistumisista vastaavaa korvausta nykyisiltä / entisiltä jäseniltään. Edelliskaudella LIV Golfilla oli kahdeksan kisaa, meneillään olevalla kaudella jo pelattuja kisoja on viisi.

Y

LIV Golfin pelaajat ovat ilmoittaneet, että heidän sopimuksissaan on pykälä, jossa kyseisen tapaiset korvaukset menevät LIV Golfin maksettavaksi.

Tie Roomaan – ja kapteeniuteen on tukossa

Neljän pelaajan eroaminen DP World Tourin jäsenyydestä ei varmasti jää viimeiseksi luvuksi monimuotoisessa kiistassa, jossa oikeussalien ovia tultaneen availemaan vielä useaan otteeseen.

DP World Tourin sääntöjen mukaan pelaajia, jotka eivät ole sen jäseniä, ei voi valita Ryder Cupiin Euroopan joukkueeseen.

Peliesitysten perusteella lähinnä Sergio Garcia olisi hyvinkin voinut tulla villillä kortilla valituksi syyskuussa pidettävään ottelusarjaan. Nyt portti on sulkeutunut kolmikolta Garcia, Westwood, Poulter. Käytännössä kaikilta muiltakin LIV Golfin pelaajilta

Tulevaisuuden ennustaminen on kapteeniuden osalta hyvin vaikeaa.

Nykyisessä erittäin riitaisessa ja tulehtuneessa tilanteessa on vaikea kuvitella, että kapteenilistan ykkösniminä aiemmin olleet Garcia, Westwood,Poulter, tai kapteeniutensa LIV Golfiin siirtymisen vuoksi menettänyt Henrik Stenson johtaisivat Euroopan joukkoja myöskään tulevaisuudessa.

DP World Tourin tiedote

Etsi luettavaa