Hyppää sisältöön

Ryder Cup -tilastot kertovat, kuinka armoitettu joukkuepelaaja Sergio Garcia on

Sergio Garcia on kerännyt Ryder Cup -historiassa kaikkein eniten pisteitä.

Sergio Garcia on kaikkien aikojen pistehai Ryder Cupissa. Erityisen kova hän on ollut joukkuepelimuodoissa ja varsinkin foursomessa, jossa pelaajat lyövät palloa vuorotellen.

Sergio Garcia, 41, on Ryder Cup -pelaaja jumalan armosta, joten ei ollut ihme, että kapteeni Padraig Harrington valitsi hänet villillä kortilla joukkueeseensa.

Espanjalaisen tilaston haasteottelusta ovat erinomaiset. Hän on kerännyt eniten pisteitä Ryder Cupin historiassa, yhteensä 25,5.

Se on eniten koko kilpailun pitkässä historiassa. Toiseksi eniten on yhteentoista Ryder Cupiin valitulla Nick Faldolla: 25.

Garcia on ollut erityisen vahva erityisesti joukkuepelimuodoissa, joissa hän on tuonut joukkueelleen 32 foursome- tai fourball-ottelussa peräti 18 voittoa. Tasapelipisteitä hän on tuonut yhteensä 3.

Hänellä on kilpailun historian paras saldo foursome-pelimuodossa, jossa pelaajat lyövät palloa vuorotellen.

Näitä otteluita hän on pelannut vuosien varrella yhteensä 17. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että vain kerran kapteeni on jättänyt hänet nimeämättä foursomeen niinä yhdeksänä kertana, kun Garcia pelannut Ryder Cupissa.

Foursome-voittoja on tullut peräti 10, tasapelejä 3 ja tappioita neljä eli yhteensä 11,5 pistettä. Fourball-pelimuodossa hän on poiminut pisteitä yhteenä 9,5 viidestätoista mahdollisesta.

Kaksinpeleissä espanjalaisen taiturin pisteet eivät ole yhtä vakuuttavat. Hän pelannut yhdeksän ottelua tuoden Euroopalle yhteensä 4,5 pistettä.

Sergio Garcia ja Lee Westwood ovat pelanneet aiemmin yhteensä 19:ssä Ryder Cupissa.

Sergio Garcia ja Lee Westwood ovat pelanneet aiemmin yhteensä 19:ssä Ryder Cupissa.

Getty Images

 

Kaikkiaan Garcia on ollut mukana Ryder Cupissa ennen tätä vuotta peräti yhdeksän kertaa. Tämänvuotisessa Ryder Cupissa hän on Euroopan toiseksi kokenein Ryder Cup -peluri, sillä Lee Westwood on osallistunut otteluun yhden kerran useammin kuin Garcia. Westwoodin, 48, pistesaldo ottelussa on 23.

Vuonna 1999 alkaneella Ryder Cup -urallaan Garcia on ollut poissa ainoastaan kerran. Vuonna 2010 hän ei mahtunut Euroopan joukkueeseen.

Erityisen vahva espanjalainen oli neljässä ensimmäisessä haasteottelussaan, joissa hän toi Euroopalle yhteensä 15 pistettä. Viidessä seuraavassa pistesaldo näyttää 10,5:tä.

Avainpelaajia hän oli myös edellisessä Ryder Cupissa vuonna 2018, jolloin hän toi kolme pistettä neljässä ottelussa, kun Eurooppa murskasi Yhdysvallat selvin lukemin.

Tänä vuonna Garcialla on mahdollisuus kohentaa pistetilastojaan entisestään. Garcialle itselleen omia pisteitä tärkeämpää on kuitenkin se, että Eurooppa voittaa. Tiistaina hän antoi lehdistötilaisuudessa lausunnon, joka kuvaa hyvin hänen asennettaan joukkuepelaajana.

”Olen aina sanonut, että häviän mieluummin kaikki viisi otteluani jos Eurooppa voittaa kuin että voittaisin kaikki ja Eurooppa häviäisi. Eikä tämä muutu. Sillä ei ole väliä. Tärkeintä on se, että Eurooppa pelaa hyvin ja anamme itsellemme mahdollisuuden voittaa ottelu, ja se on meidän tavoitteemme”, Garcia sanoi.

Ja usein Garcia on myös ollut osa voittavaa joukkuetta. Tässä kohtaa Garcian saldo on kuusi voittoa ja kolme tappiota.

Vaikka paperilla Yhdysvaltojen joukkuetta pidetään suosikkina, Euroopan joukkueen vahvuutena pidetään kokemusta, jota joukkueeseen tuovat Garcian ja Westwoodin lisäksi myös kuuden Ryder Cupin Ian Poulter ja Rory McIlroy, joka on aiemmin osallistunut viiteen haasteotteluun.

Yhdysvaltain kokenein Ryder Cup -pelaaja on neljän Ryder Cupin Dustin Johnson.

Etsi luettavaa