Hyppää sisältöön

Ryder Cup -tähdet kärkinelikkona Kiinassa

Tony Finau johtaa kolmella lyönnilla ennen kahta viimeistä kierrosta Kiinassa

WGC-sarjan osakilpailu HSBC Champions on ollut tähtipelaajien näytöstä ensimmäiset kaksi kierrosta. Kärkinelikossa on pelkkiä Ryder Cup -pelaajia.

WGC HSBC Champions kilpailusta on muodostumassa Ryder Cup -pelaajien välinen mittelö. Kun kilpailua on jäljellä kaksi kierrosta, kärkipaikan itselleen on lunastanut uransa suurinta voittoa tavoitteleva Tony Finau

USA:n joukkueen harvoja valopilkkuja Pariisin Ryder Cupissa ollut Finau tavoittelee käsittämättömästi vasta uransa toista voittoa pääsarjoissa. Finaun ainokainen voitto tuli pienestä Puerto Rico Openista vuodelta 2016. 

Toisen päivän toiseksi parhaan tuloksen 67 (-5) pelannut Finau siirtyi kilpailun puolivälissä kolmen lyönnin johtoon. Kahden ensimmäisen päivän aikana Finau on ollut todellinen birdie-kone tehden jo 15 birdietä 36 reiän aikana. 

Yhteistuloksella -11 on johtoasema on kisan puolimatkassa jo kolme lyöntiä. Jalkaa ei sovi juuri ottaa kaasulta kun tarkastelee lähimpiä uhkaajia. Tuloksesta -8 löytyy mainetta ja mammonaa. 

”Minun on pakko jatkaa hyökkäämistä ja tehdä paljon birdieitä. Jos onnistun siinä ja vältän suurimmat virheet, voi viikonlopusta tulla aika mielenkiintoinen”, Finau pohti. 

Maailmanlistan kolmonen Justin Rose lähtee toiseksi viimeisessä parissa tuloksesta -8 yhdessä avauspäivän tähden Patrick Reedin kanssa. Masters -voittaja ja tuore FedEx Cupin mestari ovat rutinoituneita voittajia. 

Kärkiryhmään Finaun kanssa lähtee eurooppalaisen golfin suosituin peluri Tommy Fleetwood. Ryder Cupissa hurmannut Fleetwood tavoittelee myös Race to Dubai -listan voittoa, sillä ennen Kiinan kisaa hän on listalla kakkosena.

Voitto HSBC Championsista tekisi Race to Dubaista todella mielenkiintoisen. Kärkikaksikkona finaalikisoihin lähtisivät Ryder Cupin ”rakastavaiset” Fleetwood ja Francesco Molinari, jonka johtoasema listalla on ennen Kiinan kisaa noin 1,4 miljoonaa pistettä (= dollaria). 

Molinari on ollut todella surkeassa vireessä Shanghaissa. Hän on kahden kierroksen jälkeen tuloksessa +7, jo 18 lyöntiä kärjelle jääneenä. Molinari tulee tienaamaan pennosia verrattuna kärkipelaajiin viikon kilpailuista. 

Kilpailua voi seurata suorina lähetyksinä Viasat Golfin ja Viaplayn kanavilta

Etsi luettavaa