Hyppää sisältöön

Ryder Cup palaa Vihreälle saarelle – Irlannin golfin vauhtiviikko

Adare Manorin kenttä on uusittu huippuarkkitehti Tom Fazion toimesta.

Adare Manor isännöi maailman seuratuinta golfturnausta vuonna 2026.

Irlantilaisella golfilla menee nyt kovaa. Sunnuntaina Shane Lowry otti voiton Pohjois-Irlannissa pelatussa The Open Championshipissä ja eilen illalla julkaistiin, että Ryder Cup palaa Irlantiin 20 vuoden tauon jälkeen. Vajaassa viikossa on ehtinyt tapahtua aika paljon asioita.

Kisa pelataan Vihreällä saarella vuonna 2026, ja kenttänä on Adare Manor, jonka omistaa irlantilainen miljardööri J.P. McManus. Hän on Padraig Harringtonin hyvä ystävä, ja Harrington taas Euroopan joukkueen kapteeni seuraavassa Ryder Cupissa.

Adare Manor avattiin vuonna 2005, ja sen suunnitteli Robert Trent Jones Sr. Kenttä laitettiin hiljattain kuitenkin uuteen uskoon, ja sen uudelleensuunnittelusta vastasi Tom Fazio tiimeineen, joskin Harrington oli tuomassa suunnitteluun mukaan huippupelaajan näkökulmaa.

Ryder Cup on pelattu Irlannissa kerran aiemminkin. Vuonna 2006 Yhdysvaltain ja Euroopan välistä ottelua isännöi K Club.

”Olen iloinen, että arvostettu Ryder Cup palaa Irlantiin. Noreen (McManusin vaimo) ja minä olemme erittäin iloisia, että Adare Manor valittiin tapahtumapaikaksi tähän koko maailman tuntemaan turnaukseen ja odotamme innolla vierailijoita eri puolilta maailmaa”, McManus sanoi.

Seuraava Ryder Cup pelataan ensi syksynä. Kisaa isännöi tuolloin Whistling Straits -kenttä Yhdysvalloissa. Vuonna 2022 turnaus pelataan ensimmäisen kerran Italiassa, kun sitä isännöi Rooman lähellä sijaitseva Marco Simone Golf Club. Ennen Irlantia Ryder Cup palaa vielä Yhdysvaltoihin ja Bethpage Blackiin, jossa pelattiin tänä vuonna PGA Championship.

Etsi luettavaa