Hyppää sisältöön

Ryder Cup -kentän puitteilla luodaan tunnelmaa – käynnistyykö suomalaisten nousu Italian Openissa?

Sami Välimäki (kuvassa) pääsi jo harjoituskieroksella ottamaan tuntumaa Marco Simone Golf Clubin ykköstiin näkymiin ja katsomoon. KUVA: GETTY IMAGES

Marco Simone Golf Clubilla käynnistyy torstaina kevään ja alkukesän suurin DP World Tourin tapahtuma, jossa maanosan tulevaisuuden tähdet antavat näyttöjään Ryder Cupia varten. Mikko Korhonen on kilvoitellut kärkisijoista kahdessa edellisessä Italian Openissa.

Tähteyttä on tarjolla viikonlopun kilpailussa Roomassa, jossa supertähtien kilpaillessa samanaikaisesti PGA Tourilla 20 miljoonan dollarin potista, suosikit löytyvät uransa parhaita vuosiaan kohden menevien pelaajien joukosta.

Nicolai Højgaard, Adrian Meronk, Viktor Perez, Robert MacIntyre, Rasmus Højgaard ja Jordan Smith ovat suurimmat suosikit Italian Openissa.

Italialaiset liputtavat ailahtelevasti pelaavan ikilupauksensa Guido Migliozzin puolesta kilpailussa, jonka palkintosumma ( 2,9 milj. €) on suurin niistä seitsemästä, jotka Europassa touko-kesäkuussa pelataan.

Tavanomaista merkityksellisemmäksi sen nostaa kisakenttä Marco Simone Golf Club, joka isännöi Ryder Cupia syyskuussa.

USA:n ja Euroopan välistä ottelua tullaan viikonlopun TV-lähetyksissä markkinoimaan ahkerasti. Ainakin ykkösen tiiauspaikan massiivinen katsomo on muistuttamassa Italian kaikkien aikojen suurimman golfkisan lähestymisestä.

Mikko Korhosen vuoro onnistua?

Italian Open on pelattu remonttinsa jälkeen kahdesti Marco Simone Golf Clubilla. Voittajiksi ovat nousseet tälläkin kerralla suosikkien joukossa olevat Nicolai Højgaard (-13) ja Robert MacInryre (-14).

Mikko Korhonen on ollut molemmilla kerroilla mainiosti asemissa, 2021 hän jäi voittajalle vain neljä lyöntiä.

Tapio Pulkkanen on myös saanut kahdesti hyvän otteen kentästä. Kalle Samooja ja Sami Välimäki ovat jääneet osallistumiskerrroilla kauas kärjestä.

Kuntopuntarilla mitattuna huhtikuun kisat Japanissa ja Koreassa väliin jättänyt ja harjoitteluun keskittynyt Sami Välimäki on kotimaisista ennakkoon kuumin pelaaja yhdessä viimeisissä kisoissaan nousukuntoa väläyttäneen Korhosen kanssa.

Palkintopotin tavoin myös Italian Openissa jaettava DP World Tourin rankingin pistemäärä on 1,5 kertainen kauden aiempiin normikisoihin verrattuna.
Sami Välimäen tärkeimpiin tavoitteisiin lukeutuu PGA Tourille paikan ansaitseminen pistelistan kautta (top-10). Työpaikkansa Euroopan pääkiertueelle hän on jo lunastanut menestyksillään vuodelle 2024 voittajakategorian kautta omaavan Samoojan tavoin.

Pulkkanen ja Korhonen ovat alkukauden vaatimattomien esitysten johdosta vielä pistelistalla työpaikan uusimisen osalta viivan väärällä puolella.

Suomalaiset Italian Openissa

Pelaajastarttiaika To/PeItalian Open 2021Italian Open 2022DPWT paras sijoitus 2023DP World Tour pistelista
Sami Välimäki14.10 / 9.1046. (-1)MC (+3)2×2, 1×109.
Mikko Korhonen8.40 / 13.408. (-9)11. (-7)17.159.
Kalle Samooja9.30 / 14.3060. (+2)41.(par)22.114.
Tapio Pulkkanen10.30 / 15.3027. (-4)23. (-4)23.179.

Euroopan supertähdet Rory McIlroyn, Viktor Hovlandin, Matt Fitzpatrickin, Tommy Fleetwoodin ja Tyrrell Hattonin johdolla kilpailevat samanaikaisesti 20 miljoonan dollarin kisassa PGA Tourilla, Jon Rahm viettää väliviikkoa.

Runsaiden sateiden johdosta kenttä on normaalia pehmeämpi. Pelaajat pääsevät hyökkäämään viheriöille ja lipuille aggressiivisesti. Roomassa on sääennusteiden mukaan kilpailupäivinä puolipilvistä. Öisin lämpötila laskee 11-14 asteen väliin, päivällä asteita on parhaimmillaan reilusti yli 20:n.

Tulostaso lienee kärjen osalta aiempien vuosien tasolla, mahdollisesti jopa parempi.

Elisa Viihde Viaplay näyttää kilpailun kaikki neljä päivää iltapäivän osalta suorana.

  • Torstain ja perjantain lähetysaika on 14.00-19.30
  • Lauantain lähetysaika 14.30-19.30
  • Sunnuntain lähestysaika 14.30-20.00

Tulospalvelu

DP World Tour, pistelista

Etsi luettavaa