Hyppää sisältöön

Ryder Cup – Darren Clarke valitsi kolme varakapteenia

Darren Clarke teki valintoja Ryder Cupin varakapteeneiksi. Tiede ja tilastot tulevat olemaan apuvälineitä pelaajavalintoihin.

Padraig Harrington, Paul Lawrie ja Thomas Björn tulevat auttamaan joukkuetta Ryder Cup viikolla.

Clarken mukaan valintakriteeri oli seuraava:

”Kolme miestä, jotka olen tuntenut todella pitkän aikaa. Kolme kaveria, jotka luultavasti tulevat kertomaan minulle sen mitä en välttämättä halua kuulla. Mikä on kaikista tärkeintä. Luotan tähän kolmikkoon ja heidän kokemukseensa.”

Clarken kapteenin rooli tulee olemaan melko tieteellinen. Hän sanoi, että kaikki mahdolliset apuvälineet ovat käytössä. 

”Minulla ja varakapteeneilla on oma aplikaatiomme, joka päivittää tietoa kaikesta mitä voit kuvitella. Pelaajien Strokes Gained luvut puttaamisesta, rautakolmosesta, rautaseiskasta, wedgestä eli kaikesta. Käytännössä foursomea varten voi selvittää kuka jätkistä on hyvä par kolmosilla ja kenen kannattaa avata milläkin väylällä. Tämä on paljon edistyneempää kuin miten minä aloitin Ryder Cupissa vuonna 1997. Seve vain käski meitä: ’Sinä lyöt tässä ja hän lyö tuolla!’.”

Darren Clarke sanoi Euroopan joukkueen menestyksen tulleen hyvän onnen siivittämänä. 

”Mikä tekee Ryder Cupista niin spesiaalin on, että pelaajat saattavat pelata täysin eri tasolla kuin mitä heiltä odottaisi. Tämän takia kaikki haluavat nähdä mitä tapahtuu. Olemme olleet onnekkaita Euroopan puolella, että meidän miehistö on välillä pelannut yli odotusten.”

Etsi luettavaa