Hyppää sisältöön

Ryan Fox uransa ensimmäiseen European Tour -voittoon Perthissa!

Ryan Fox on tuorein European Tour -voittaja

Yksi European Tourin pitkälyöntisimmistä pelaajista Ryan Fox pelasi virheettömän finaalin ja pääsi nostamaan kannua Perthissa. Voiton myötä hän nousee mukaan taisteluun jopa paikasta The Masters Tournamentiin.

Kolmatta täyttä kauttaan European Touria pelaava uusiseelantilainen Ryan Fox pääsi lopulta voiton makuun. Upeaa nousua maailman huippugolfissa tekevä 32-vuotias oli sijoittunut kerran kakkoseksi ja kerran kolmanneksi ennen voittoa Perthissa käydyssä Super Six -kilpailussa. 

Fox kaatoi semifinaalissa ystävänsä Paul Dunnen lukemin 1/0. Fox joutui upottamaan niin puolivälierässä kuin semifinaalissa noin 1,5 metriset voittoputit viimeisellä reiällä. 

Kun finaali käynnistyi oli pommittaja täysin latautunut. Birdiet väylillä 2 ja 3 nostivat johtoaseman reikäpelispesialistia Adrian Otaeguita vastaan jo kolmeen kun reikiä oli saman verran jäljellä. 

Neljäs väylä tasattiin, joten Foxin voittolukemat kirjattiin selkein luvuin 3/2. Maailmanlistalla ennen Perthin kisaa Foxin nimi löytyi sijalta 85. Voiton myötä hän nostanee asemiaan jopa 60 parhaan joukkoon. Se todennäköisesti varmistaa paikan reikäpelimestaruusturnaukseen (top-64 maailmassa) ja avaa hyvän mahdollisuuden nousta 50 parhaan joukkoon ennen Mastersia. 

”Adrian ei pelannut parastaan finaalissa ja minulla oli peli todella vahvassa vireessä. Olen pelannut paljon golfia Australiassa ja tällä alueella, joten tuntuu erityiseltä ottaa ensimmäinen European Tour -voitto täältä”, Fox tunnelmoi voiton varmistuttua. 

Pronssiottelussa Paul Dunne johtaa Scott Vincentia yhdellä reiällä ennen viimeistä reikää. 

Voitosta Fox kuittaa noin 170 000 euroa. 

Etsi luettavaa