Hyppää sisältöön

Ruuskalla häikäisevä avauskierros – johtaa Ruotsissa Challenge Tourin kisaa

Lauri Ruuska luki torstaina tarkasti puttilinjoja. KUVA: GETTY IMAGES

Lauri Ruuska pelasi torstaina Ruotsissa yhden uransa parhaista kierroksista, eikä perjantaina aamulla hän ole näyttänyt hyytymisen merkkejä.

Tarinagolfin kasvatti Lauri Ruuska johtaa Ruotsissa pelattavaa Challenge Tourin kilpailua. Hän pelasi avauskierroksen tulokseen 64 (-8), mikä riitti torstain jälkeen kahden lyönnin johtoon.

Ruuska aloitti kisan Tukholmassa sijaitsevan Österåkers Golfklubbin kymppireiältä. Hän pelasi ensimmäiset yhdeksän reikään upeasti viisi alle tehtyään 18. reiälle eaglen. Takaysin Ruuska pelasi kolme alle parin. Pitkälyöntinen Ruuska onnistui hyödyntämään erityisesti par 5 -reiät, jotka hän pelasi yhteensä neljä alle..

Toista sijaa jakoi kilpailun ensimmäisen neljänneksen jälkeen kolme pelaajaa.

Perjantaina Ruuska starttasi kierrokselle ensimmäisessä ryhmässä. Hän aloitti kierroksen birdiellä ja on kuuden reiän jälkeen yhteistuloksessa -10, kun hän onnistui tekemään birdien myös kuudennelle reiälle. Ensimmäiset 24 reikää Ruuska on selvittänyt ilman yhtäkään bogia.

Yksin toiselle sijalle on noussut isäntämaan Per Längfors, joka on vain kahden lyönnin päässä Ruuskasta. Hän viiden reiän jälkeen tuloksessa -8 ja tätä päivää kaksi alle.

Muista suomalaisista Roope Kakko ja Oliver Lindell aloittivat Dormy Openin tuloksella 70 eli kaksi alle parin. Ruuskan tapaan Lindell on tänään aamuvuorossa ja pelannut viisi ensimmäistä reikää pariin.

Alex Hietalalla (73) on vielä onnistuessaan sauma päästä jatkoon, mutta Matias Honkalan (78) ja Kim Koivun (79) kisa jäänee kahden kierroksen mittaiseksi.

Viime viikolla Ruuska osallistui Pohjois-Irlannissa pelattuun DP World Tourin osakilpailuun, jossa hän oli kahden kierroksen jälkeen loistavissa asemissa, mutta putosi jatkosta epäonnistuneen kolmannen kierroksen jälkeen. Kyseisessä kisassa karsittiin poikkeuksellisesti pelaajia myös vielä ennen päätöskierrrosta.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa