Hyppää sisältöön

Ruuska siirtyi kärkeen Saksassa – ykkösvaiheen läpäisy sinettiä vaille valmis

Lauri Ruuska pelasi tänään yhden päivän parhaista tuloksista.

Lauri Ruuska on menossa vahvasti kohti European Tourin karsintojen toista vaihetta. Linus Väisänen ja Juuso Kahlos ovat karsintarajan paremmalla puolella mutta eivät vielä selvillä vesillä.

Lauri Ruuska on siirtynyt kolmen kierroksen jälkeen kärkeen pelattavassa Saksan Fleensenseessä pelattavassa European Tourin karsintojen ykkösvaiheen kisassa. Ruuska kiersi kentän tulokseen viisi alle parin ja siirtyi yhteistulokseen -12 (70-69-65).

Tarinagolfin kasvatti jakaa johtopaikkaa Yhdysvaltain Nyasha Mauchazan kanssa. Ruuskan paikka kakkosvaiheessa on käytännössä varma. Vain täydellinen sössiminen neljännellä kierroksella voi estää hänen jatkopaikkansa. Eroa karsintarajaan on ennen päätöskierrosta seitsemisen lyöntiä.

Näillä näkyminen Ruuska on ainoa suomalainen, joka jatkaa Saksasta eteenpäin toiseen vaiheeseen. Jonkinäköiset mahdollisuudet jatkoon on myös Mikael Salmisella, joka paransi tänään eilisestä viidellä lyönnillä ja siirtyi yhteistulokseen -1 (70-75-70). Huomenna hänen pitäisi kuitenkin alittaa 70 lyönnin raja kahdella tai kolmella noustakseen karsintarajan paremmalle puolelle.

Miki Kuronen (+5), Sami Santala (+7) ja Miro Veijalainen (+12) eivät selviytyneet cutista päätöskierrokselle. Kristian Kulokorven kisa päättyi diskaukseen.

Samaan aikaan karsintoja pelataan myös Ruotsin Arlandastadissa, jossa kisaan lähti mukaan neljä suomalaista peluria. Heistä Linus Väisänen ja Juuso Kahlos olivat kaksoisjohdossa avauskierroksen jälkeen.

Tänään kaksikko joutui pelaamaan erittäin vaikeissa olosuhteissa, mikä näkyi myös Kahlos pelasi kierroksensa kuusi yli parin (76) ja Väisänen neljä yli (74). Kumpikin suomlainen mahtuu silti edelleen kymmenen parhaan joukkoon, ja he ovat edelleen menossa kohti toista vaihetta. Väisänen jakaa tuloksella -3 kolmatta sijaa ja Kahlos par-tuloksella yhdeksättä sijaa. 

Tänään vain yhdeksän pelaaja onnistui alittamaan parin. Aivan omassa luokassaan Arlandastadissa on Jesper Svensson, joka on tuloksessa -14 pelattuaan tänään päivän selvästi parhaan tuloksen 65 (-5).

Torstain onnistujiin voidaan laskea myös Jonatan Jolkkonen. Amatööristatuksella pelaava Jolkkonen kiersi kentän pariin ja nousi 12 sijaa 26:nneksi. Karsintaraja häämöttää viiden lyönnin päässä, joten huomenna häneltä vaaditaan huippukierroksesta, jotta taival karsinnoissa voisi jatkua toisessa vaiheessa. Ruotsissa vain kymmenkunta pelaajaa jatkaa toiseen vaiheeseen, sillä osallistujia kisassa on vain 57.

Teemu Bakker vetäytyi kisasta kahden kierroksen jälkeen oltuaan tuloksessa +10.

Tulospalvelu Arlandastad ja Fleesensee

Etsi luettavaa