Hyppää sisältöön

Ruuska raivaamaan tietä uransa ensimmäisessä ET-kisassa – Korhonen taistelee paikasta US Openissa

Lauri Ruuska debytoi torstaina European Tourilla.

Neljä suomalaista kisaa tällä viikolla European Tourilla Tanskassa pelattavassa Made in Himmerland -kisassa.

Lauri Ruuska, 27, pelaa uransa ensimmäisen European Tour -kisan tällä viikolla Tanskassa. Paikka pääkiertueen kisaan aukesi Ecco Tourilla saavutetun menestyksen myötä. Tanskalainen Ecco Tour on osa Nordic Leagueta, ja Ruuska sijoittui kiertueella viime kaudella toiseksi.

Kiertueen sääntöjen mukaan paras tanskalainen pelaaja ja kaksi muuta pelaajaa saa paikan Made in Himmerland -kisassa.

Ruuska saa ensimmäiseen kisaansa tukijoukkoja. Hänen valmentajansa David Silva matkustaa paikalle. Lisäksi Silvan poika Daniel Silva toimii Ruuskan caddienä kisassa.

Daniel Silva muistetaan erityisesti Kim Koivun entisenä caddiena.

Ruuska lähtee uransa ensimmäiseen kisaan ykköstiiltä ensimmäisessä ryhmässä. Hänellä on myös avausreiällä arvottu honööri.

Peliseurakseen hän saa Benjamin Poken ja Lasse Jensenin. Suomalainen ja juutit lähtevät matkaan klo 8.30 Suomen aikaa. Farsøssä kello on tuolloin 7.30.

Tänä vuonna Ruuska pelaa Nordic Leagueta, jonka kokonaisrankingissa hän jäi viime vuonna neljänneksi, kun kolme parasta nousi Challenge Tourille.

Kaskella kuudes kisa seitsemään viikkoon

Janne Kaske on kilpaillut ahkerasti viime viikkoina.

Janne Kaske on kilpaillut ahkerasti viime viikkoina.

Getty Images

Heti Ruuskan perään starttaa Janne Kaske (klo 8.40), joka on viime viikkoina pelannut ahkerasti European Tourilla. Bangkokissa asuva Kaske sai edellisistä ET-karsinnoista korkeintaan kohtuullisen kategorian pääkiertueelle, mutta siitä huolimatta miehellä lähtee jo kuudes kisa seitsemään viikkoon.

Viime viikko oli sentään lepoviikko, kun vuorossa oli PGA Championship rapakon toisella puolella. Viidessä pelaamassaan kisassa Kaske on selviytynyt jatkoon vain kerran.

Toivotaan, että tällä viikolla Kaske esiintyy vahvasti. Kasken ryhmään kuuluvat Ruotsin Kristoffer Broberg ja Italian Lorezo Scalise.

Korhonen pelaa US Open -paikasta

Mikko Korhonen sijoittui British Mastersissa kolmanneksi puolitoista viikkoa sitten.

Mikko Korhonen sijoittui British Mastersissa kolmanneksi puolitoista viikkoa sitten.

Getty Images

Kisan kolmas suomalainen on Mikko Korhonen, jolla on kahden seuraavan viikon aikana kovat panokset. Pelaamalla hyvin, hän voi nousta US Open -koneeseen.

European Tourilla on nimittäin kolmen kilpailun miniranking. Sen kymmenen parasta pelaajaa saa kutsun kauden kolmanteen major-turnaukseen, joka pelataan kesäkuun puolivälin jälkeen Torrey Pinesin kentällä San Diegossa.

Miniranking alkoi pari viikkoa sitten British Mastersista, jossa Korhonen sijoittui kolmanneksi. Kaiken lisäksi rankingissa painotetaan eniten juuri kyseistä kisaa, joten 40-vuotiaalla konkarilla on pullat hyvin uunissa.

Kaksi muuta minirankingiin kuuluvaa kisaa ovat tämän viikon Tanskan-kisa ja reilun viikon kuluttua käytävä Saksan-kisa, joka kisataan Hampurissa.

Himmerlandissa pelattavaa Tanskan ET-kisaa Korhonen ei ole pelannut sitten vuoden 2015. Kenttä on siis entuudestaan tuttu.

”Vettä on tullut aika lailla viime päivinä, kenttä on tosi märkä. Griinit ovat silti hyvät ja napakat”, Korhonen kuvaili.

”Käveltiin kenttä tänään ympäri, mutta jäi nyt treenirundi pelaamatta. Vähän väsynyt olo eilisen reissun jälkeen, joten pikkutreeni vain tänään ja muuten lepoa ja voimien keräilyä. Kelin pitäisi olla hyvä huomisesta eteenpäin, joten palloa lipulle vaan.”

Korhoselle on varmasti luvassa tv-aikaa, jos peli vähänkään kulkee, sillä kaksinkertainen European Tour -voittaja on sijoitettu kuumaan ryhmään Espanjan Adri Arnausin ja Englannin Andy Sullivanin kanssa.

Torstaina kolmikko lähetetään klo 14 Suomen aikaa eli samaan aikaan, kun suora lähetys kisapaikalta alkaa.

Jatkuuko Pulkkasen nousukausi?

Tapio Pulkkanen sijoittui kolmanneksi Canary Islands Championshipissä.

Tapio Pulkkanen sijoittui kolmanneksi Canary Islands Championshipissä.

Getty Images

Neljäntenä suomalaisena lähtövuorossa on nousukuntoinen Tapio Pulkkanen. Pulkkanen on noussut kiertueen rankingissa hienosti sijalle 67 muun muassa Teneriffalla napatun kolmannen sijan ansiosta.

Peliseurakseen ”Hattu-Tapio” saa kaksi skottia: kokeneen David Drysdalen ja nuoren Calum Hillin.

Hillillä on kiertueen paras kierroskeskiarvo: 68,35. Sitä laskee merkittävästi se, että skotti pärjäsi erinomaisesti Kanariansaarilla pelatuissa kisoissa, jotka pelattiin sangen helpoilla kentillä. Kiertueen rankingissa hän on Pulkkasta edellä 27:ntenä.

Pulkkanen ja skotit kuulutetaan tiille klo 15. Koska sekä Hill että Pulkkanen kuuluvat nyt kiertueen kuumien pelaajien joukkoon voi olla, että myös heitä nähdään tv-kuvissa muutenkin kuin vilahdukselta.

Lähtöajat

European Tour on katsottavissa suorana Elisa Viihde Viaplaystä

Juttua korjattu: Suomalaisten lähtöajat ovat tunnin aiemmin kuin jutussa ensin kerrottiin.

Etsi luettavaa