Hyppää sisältöön

Rutiineilla rakennetaan itseluottamusta

Tällä viikolla huippuvalmentaja Timo Karvinen neuvoo rutiineiden saloihin.

Kun pelaaja luottaa omaan tekemiseensä kentällä, hän yleensä pelaa hyvin. Simppeli tapa parantaa itseluottamasta, on kehittää hyvät lyöntiin valmistavat rutiinit.

Golf on peli, jossa reagoidaan vallitsevaan tilanteeseen lyömällä pallo kohteeseen. Kentällä tulee usein tilanteita, joita ei voi harjoitella, vaan osaamista tulee soveltaa tilanteen mukaan. Vahva mielikuva ja päätös luovat tunteen, johon suoritus pohjautuu.

  • Mainos: Varmista paikkasi syksyn suosituilla golfvalmennuksilla. Varaa paikkasi nyt osoitteessa golfvalmennus.fi. Kurssit alkavat 1.11. Ilmoittaudu mukaan.

Päätöksenteko

Ennen toimeen ryhtymistä tehdään analyyttiset arviot ja päätös lyönnistä. Etäisyys, olosuhteet ja mailavalinta. Päätösten sarja jatkuu kohteen valinnalla ja siihen käytettävän lyönnin valinnalla.

Kun nämä on päätetty, lukitaan kohde mieleen ja siirrytään toteuttavaan vaiheeseen.

Arvioi olosuhteet, tee päätös kohteesta ja siirry toteutukseen. Lukitse kohde mieleesi.

Arvioi olosuhteet, tee päätös kohteesta ja siirry toteutukseen. Lukitse kohde mieleesi.

Markus Sommers

Toteutus

Siirtyessä pallolle vahvenna mielikuvaa kohteesta. Tee harjoitussvingi, linjaa lapa valittuun kohteeseen ja anna palaa.

Jos epäröit tai svingiajatukset tulee mieleen, toista rutiinit alusta saakka kävellen pallolta pois. Uusi päätös ja ajatuksen lukitus kohteeseen.

Linjaa lapa lipulle ja toteuta. Kohde lukittu 100-prosenttisesti mieleen.

Linjaa lapa lipulle ja toteuta. Kohde lukittu 100-prosenttisesti mieleen.

Markus Sommers

Golfin historiassa on lukuisa joukko hienoja suorituksia ratkaisevilla hetkillä. Seve Ballesteros improvisoi vaativien tilanteiden edessä, peluri joka näki lyönnin ja toteutti sen omalla tavallaan.

Timo Karvinen on GoGolfin päävalmentaja. Hän opettaa Hills by GoGolfissa, Leppävaaran GoGolf Rangella ja GoGolf Loungessa. Osoitteessa golfvalmennus.fi lisätietoa Timon ja muiden GoGolf-valmentajien opetustarjonnasta.

Etsi luettavaa