Hyppää sisältöön

Russell Henley voittoon upealla päätöskierroksella

Russell Henley otti uran kolmannen voiton PGA Tourilla.

Henley on tunnetusti aggressiivinen pelaaja ja sunnuntaina hän onnistui kirimään kärjen kiinni tekemällä 10 birdiä. Viimeisen kierroksen tulos 65, -7 oli päivän paras ja pudotti amerikkalaisen tulokseen -20.

Henley lähti sunnuntaihin neljä lyöntiä kärjen takaa ja onnistui kääntämään takaa-ajon kolmen lyönnin etumatkaksi. Kilpailua perjantain jälkeen johtanut Sung Kang (-17) menetti puttivireen viikonloppuna ja joutui luovuttamaan kärkipaikan pelattuaan tulokset 71, 72. Kakkossija oli kuitenkin PGA Tour uran paras. Mies onnistui saamaan nimensä golfkansan tietoon iskemällä avauskierroksilla kilpailun 36 reiän tulosennätyksen -16. 

Kolmanneksi sijoittuivat Luke List ja Rickie Fowler tuloksessa -16. Fowlerin kiri alkoi vasta liian myöhää sillä etuysillä vauhtia hidasti kierroksen alkuun lipsuneet tupla ja bogi. Fowler teki viikolle 27 birdiä mutta kärsi huonoista jaksoista lähes jokaisella kierroksella. Sunnuntaina kierroksen alun kehnot svingit hän kertoi johtuneen alkuasennon huonosta suuntauksesta. 

Henleyn kaksi aikaisempaa voittoa ovat kausilta 2013 ja 2014. Russell säilytti pelioikeutensa helposti kaudella 2016 mutta pelasi hyvin epätasaisesti missaten 12 cutia. Hän myönsi, että ajatus svingistä oli pitkään kateissa. Tällä viikolla draivaaminen pysyi pelin perustana ja Henley sijoittui neljänneksi väyläosumissa 75 prosentilla. Hyvistä avauksista tulostaso pysyi tasaisena 67-67-69-65 ja voiton mahdollisti upea puttaaminen. Russell oli Strokes Gained Putting tilaston ykkönen. 

Voitto antoi Henleylle viimeisen kutsun Mastersiin ja sunnuntai-iltana matka jatkui kohti Augustaa. 

Leaderboard

Etsi luettavaa