Hyppää sisältöön

Ruotsalaisyllättäjä hyytyi lopussa – Peter Hanson johti 2012 Mastersia ennen viimeistä päivää

Peter Hansonin hymy oli herkässä hänen siirryttyään Mastersin johtoon. KUVA: GETTY IMAGES

Peter Hanson nousi Mastersin kärkimieheksi pelattuaan kolmantena päivänä elämänsä parhaan kierroksen. Parikseen hän sai kisan kolminkertaisen voittajan Phil Mickelsonin.

Ennen Henrik Stensonin vuonna 2016 voittamaa The Openia ruotalaispelaajilla on ollut muitakin mahdollisuuksia major-voittoon..

Niclas Fasth sijoittui jo vuoden 2001 The Openissa toiseksi.

Hän oli ennen viimeistä kierrosta 20:s, mutta kehtti kovan kirin ja johti kisaa loppuun pelanneista parin tunnin. David Duval otti kuitenkin voiton lopulta kolmen lyönnin erolla ruotsalaisyllättäjään.

Peter Hanson oli vuoden 2012 The Mastersissa huomattavasti näkyvämmässä roolissa. Hän loisti Augustassa kolmantena päivänä.

Viimeisillä seitsemällä reiällä Hanson teki viiisi birdietä, kierrostulos (65,-7) avitti hänet lyönnin johtoon ennen sunnuntain pelikaveria Phil Mickelsonia.

Birdievire katosi sunnuntaina

Kärkipari pelasi kuitenkin sunnuntaina vaatimattomasti ensimmäisen yhdeksikön. Hansonin korttiin merkattiin jo kolmella ensimmäisellä kaksi bogia. Lauantain tapainen hurmos birdien tehtailussa oli poissa.

Albatrossin kakkosella tehnyt Louis Oosthuizen siirtyi johtoon, Bubba Watson tuli ruotsalaisen rinnalle.

”Kierroksen puolivälissä kävellessämme Mickelsonin kanssa kohden kympin tiitä aloimme kannustaa toisiamme ”Kom igen nu” tyyppisillä huudoillla”, Hanson muisteli kierrosta Svensk Golfille antamassaan haastattelussa kymmenen vuotta myöhemmin.

Tämäkään ei tuottanut toivottua tulosta. Hansonin mahdollisuudet kaatuivat käytännössä kentän kuuluisimmalla par-kolmosella (12.) lyömäänsä sokettiin.

Vaikka hän selvisi tästä päivän kolmannella bogilla, alkoivat voittomahdollisuudet livetä käsistä.Kun eroa johdossa olleeseen Oosthuizeniin oli jo neljä lyöntiä, Hanson sai 15:lla aikaan ensimmäisen birdiensä.

Peter Hanson pelasi kärkiyhdeksiköstä heikoimman tuloksen (73,+1) ja putosi lopullisella listalla kolmanneksi yhdessä Mickelsonin kanssa.

Uusinta ei jäänyt kuin kahden lyönnin päähän. Sen taiston voitti Bubba Watson, jonka ikimuistoinen ”banaani” wedgellä metsästä viheriölle toi hänelle voiton Louis Oosthuizenista.

M

https://youtu.be/QkSbIyqbaMc?t=8

Hanson oli kiilautunut jo edellisvuoden US Openissa seitsemänneksi. Mastersin kolmas sija jäi uran ylivoimaisesti parhaaksi majoreissa. Saman vuoden PGA Championshipissa tuli vielä seitsemäs sija.

Selkävammat ovat vaikeuttaneet Hansonin nykyään 44-vuotiaan pelaamista ja harjoittelua merkittävästi. Kausi 2012 on jäämässä viimeiseksi, jolloin hän voitti pääkiertueen kisoja.

Ykköstilat tulivat Hollannissa ja Kiinassa pelatuista DP World Tourin kisoista.

Mastersissa hän pelasi vielä kahdesti (50. ja MC). Ura majoreissa jatkui vuoden 2013 jälkeeen vain kahdella yksittäisellä kisalla, joista jälkimmäinen (2016) päättyi diskaukseen.

Kaudella 2014 Jonas Blixt hämmstytti golfmaailmaa jakamalla toista sijaa Mastersissa yhdessä Jordan Spiethin kanssa.

Voittaja oli tällöinkin Bubba Watson, joka jätti Spiethin ja Blixtin kolmen lyönnin päähän.

The Masters

Etsi luettavaa