Hyppää sisältöön

Ruotsin seuraava supertähti – pudottaako Henrik Norlander kaimansa Stensonin tai Alex Norenin Tokion olympialaisista?

Henrik Norlander olisi rankingin nykyisellä järjestyksellä Henrik Stensonin aisapari Tokion olympialaisissa

Jordan Spieth johtaa Pebble Beachissa ennen Daniel Bergeria ja Ruotsin uusinta komeettaa Henrik Norlanderia.

Paluuta terävimpään kärkeen hakeva Jordan Spieth (-12), sekä kaudella 2020 loistavasti pelannut Daniel Berger (-11) saavat lauantaina kärkiryhmään seurakseen Henrik Norlanderin (-11).

Suurin osa golfia aktiivisestikin seuraavista joutuu tavaamaan nimeä Norlander kahteen kertaan.

33-vuotias Tukholman kupeesta Danderydistä lähtöisin oleva ”latebloomer” menee sarjaan nevö höörd.

PGA Tourin Torrey Pinesin kisassa toiseksi sijoittunut 193 senttinen jätti voitti jo 2010 Patrick Reedin kanssa  Augusta State Universityn joukkueessa yliopistojen mestaruuden.

Meriittejä on myös Ruotsin amatöörimaajoukkueestakin, amatöörien maailmanlistalla hän ylsi upeasti kymmenenneksi.

Ammattilaisuraa hänellä on  takana jo kymmenen täyttä kautta. Challenge Tourin ja Korn Ferry Tourin vuosien välissä hän pelannut jo kausilla 2013 ja 2016 sekä edelliskaudesta eteenpäin PGA Touria.

Ansiolistallla on  jo viiden vuoden takaa toinenkin kakkostila pääkiertueelta, vieläpä uusinnan jälkeen.

PGA Tourin kolme viimeistä kisaa sijaluvuin 12:s, toinen ja 22. ovat nostaneet hänet maailmanlistalla sijalle 97.

Ruotsalaisista hän on listalla toisena Henrik Stensonin (80.) jälkeen.

Henrik Stensonin paikka Ryder Cupissa sekä olympialaisssa on vakavasti uhattuna

Henrik Stensonin paikka Ryder Cupissa sekä olympialaisssa on vakavasti uhattuna

GETTY IMAGES

Open Championshipinvoittajan kuntokäyrä on jo pitkään osoittanut Alex Norenin (101.) tavoin alas, sama on tilanne nuoren lupauksen viittaa länsinaapurissa kantavan Marcus Kinhultin (124.) kohdalla.

Kaksi ruotsalaista, mitä suurimmalla todennäköisyydellä tästä nelikosta, saa paikan Tokion olympialaisiin.

Kuntopuntarilla mitattuna Henrik Norlander on vahvoilla, Pebble Beachin kisan jälkeen hän saattaa olla jo maan ykköspelaaja.

Karsintaa jo toki vielä jäljellä nelisen kuukautta, mutta edellisissä kisoissa hopeaa saavuttaneen Stensonin ja maailmanlistalla parhaimmillaan kahdeksantena olleen Norenin on pian löydettävä terää peliinsä pitääkseen Norlanderin takanaan.

Jordan Spiethin toinen mahdollisuus

Houstonin kisassa Jordan Spieth loisti lauantaina (61,-1). Pebble Beachissa hän on pelannut kaksi vahvaa kierrosta, jotka yhdistettynä edellisviikon kolmanteen sijaan antavat Spiethille tarvittavaa itseluottamusta.

Kovin kanto kaskessa voi olla maailmannlistalla edellisvuonna sukelluksen jälkeen 141 sijaa (154-13) noussut Daniel Berger. 

Kärkikolmikon takana voittoa janoavat myös Dubaissa voittanut Englanin Paul Casey, sekä osallistujista maailmanlistalla korkeimmalla oleva Patrick Cantlay.

AT&T Pebble Beach Pro-amia on pelattu eri nimillä ja muutamalla muullakin Pebble Beachin lähistöllä sijaitsevalla kentällä vuodesta 1937.  USA:n pelaajat ova juhlineet kolmea kisaa lukuunottamatta.

Pebble Beach Pro-Am on ollut eurooppalaisille tekemätön paikka

Ykköstilaa puolustaa Kanadan Nick Taylor. Kahdesti juhlittavana on ollut australialainen, mutta ei kertaakaan eurooppalainen.

Vastaavaa tilastoharvinaisuutta saa etsiä pitkään PGA Tourin perinteikkäimmistä kisoista.

Graeme McDowell oli toki paras samalla kentällä US Openissa 2010.

Henrik Norlanderilla ja Paul Caseylla on siis mahdollisuus tehdä historiaa USA:n legendaarisimmalla kentällä, jonne rahalla pääsee pelaamaan. 

Augusta National, Mastersia isännöivä pyhättö on myös Norlanderille tuttu. Edelleen Augustan kaupungissa asuva ruotsalainen  pääsi sitä kiertämään opiskeluvuosinaan.

Voitto viikonloppuna nostaisi Henrik Norlanderin suurella todennäköisyydellä maailmanlistalla 50:n joukkoon ja osallistujalistalle kotikaupungissaan pelattavaan majoriin.

Tulospalvelu

Maailmanlista ruotsalaiset

Etsi luettavaa