Hyppää sisältöön

Ruotsin DPWT- ja LET-kilpailulla erikoinen ongelma – jo toiselta golfkentältä pakit suurturnaukselle

Scandinavian Mixed -kilpailun järjestettiin tänä vuonna Ullnassa, lähellä Tukholmaa. KUVA: GETTY IMAGES

Scandinavian Mixed -kilpailulle ei tahdo oikein löytyä kisa-areenaa.

Alun perin oli ajatus, että Scandinavian Mixed -kilpailu järjestetään ensi vuonna Göteborgin suuunnalla. Ongelma vain on, että kilpailun järjestämiseen sopivilla golfkentillä ei löydy halua järjestää sitä.

Ensin kunniasta kieltäytyi Hills Golf & Sports Club. Sitten kilpailulle sanoi kiitos ei Vallda Golf & Country Club. Missä oikein mättää?

Hills G&SC:n toimitusjohtaja Mats Sterne kertoo Göteborg Post -lehdelle, että kieltäytymiseen kisan järjestämisestä vaikutti monta asiaa.

”Tämä vuosi on ollut huono nurmivuosi ja meillä on ollut rakennustöitä, jotka ovat kestäneet pitkään, emmekä ole varmoja, miten ne paranevat, joten emme pysty varmistamaan kentän huippulaatua”, Sterne perustelee.

Lisäksi Sterne muistuttaa, että DP World Tourin ja Ladies European Tourin yhteiskisan järjestäminen tulee kalliiksi ja kuormittaa henkilökuntaa. Jäsenetkään eivät välttämättä ole innoissaan siitä, että golfkenttä joudutaan sulkemaan hyvissä ajoin ennen kilpailua, jotta kisaan varmisetaan hyvät olosuhteet.

Vallda G&CC järjesti kaikkien aikojen ensimmäisen Scandinavian Mixed -kilpailun vuonna 2021. Ensi vuonna se ei sitä aio järjestää, koska se on liian suuri ponnistus kentälle ja henkilökunnalle.

”Voimme varmasti järjestää kilpailun uudelleen muutaman vuoden kuluttua, jos olosuhteet ovat oikeat”, lupailee Valldan toimitusjohtaja Patrik Fredriksson.

”Kyseessä on iso tapahtuma, ja tällaisen kilpailun valmistelu vie aikaa. Jälkikäteen ajateltuna ehkä suljimme kentän hieman liian aikaisin. Halusimme esitellä mahdollisimman upean kentän. Kenttämestarillemme ja kenttätyöntekijöillämme on suuri ylpeydenaihe, että kenttä on huippukunnossa”, hän jatkoi.

Vielä ei siis tiedä, missä kilpailu järjestetään, mutta ajankohta on lyöty lukkoon. Scandinavian Mixed -kisa pelataan kesäkuun alussa viikkoa ennen US Openia.

Kilpailun promoottorina toimi We Do Sports -niminen yritys, jonka toimitusjohtaja Claes Nilsson sanoi aiemmin elokuussa, että Göteborgin alueen sijaan he katsovat uuttaa areenaa kilpailulle Skoonesta.

Etsi luettavaa