Hyppää sisältöön

Ruotsalaissensaatio nostaa rimaa: ”Tavoitteeni on nousta maailman parhaaksi naispelaajaksi”

Frida Kinhultin veli Marcus on maailmanlistalla 83:s

Frida Kinhult jättää amatöörikentät, veli Marcus Kinhult ansaitsi European Tourilla päättyneellä kaudella yli 1,86 miljoonaa euroa. Yhdessä he ovat jo nyt golfissa maailman paras sisaruspari.

Pohjoismaisen golfin tulevaisuus näyttää paremmalta kuin pitkään aikaan. Norjan Victor Hovland hätkähdytti PGA Tourilla ja majoreissa päättyneellä kaudella. Tanskan 18-vuotiaat kaksoset Nicolai ja Rasmus  Højgaard nousivat kerralla pintaan. Nicolai sijoittui  kakkoseksi ET:n Hollannin kisassa Sergio Garcian jälkeen. Rasmus voitti edellisviikolla Mauritiuksen osakilpailun.

18-vuotias Rasmus Hojgaard pääsee voittajakategorialla käytännössä kaikkiin ET:n suuriin kisoihin

18-vuotias Rasmus Hojgaard pääsee voittajakategorialla käytännössä kaikkiin ET:n suuriin kisoihin

GETTY IMAGES

Ruotsalaisten ilonaiheeksi on kauden aikana noussut jo juniorina loistanut 23-vuotias Marcus Kinhult, joka loistavan kauden jälkeen on maailmanlistalla 83:s ja useiden asiantuntijoiden mukaan hyvin potentiaalinen pelaaja aivan terävimpään kärkeen.

Kinhultin nuorempi sisar, 20-vuotias Frida Kinhult ilmoitti keskiviikkona ryhtyvänsä ammattilaiseksi. Florida State Uiviersityssa toista vuotta opiskeleva Kinhult oli syksyllä kahteen otteeseen amatöörien maailmanlistan ykkösenä plakkarissaan useita henkilökohtaisia ykköstiloja, sekä voittoja joukkuekisoissa.

Kinhult on pohjoismaalainen naispelaaja, joka on ollut amatöörien maailmanlistan kärkinimi.

Kinhult pääsi mukaan LPGA Tourin karsintafinaaliin, mutta hän jäi lopulta muutaman lyönnin päähän kortista, jollaisen Pinehurstissa pidetystä finaalista lunasti itselleen Matilda Castren.

”Minun tavoitteeni on pelata seitsemän kertaa Solheim Cupissa ja nousta maailmanlistan ykköseksi. Ammatilaiseksi siirtyminen on luonnollinen askel näiden saavuttamiseksi”, Frida Kinhult kertoi Svensk Golfille keskiviikkona. Mistä luku seitsemän Solheim Cupissa sitten mahtoi tulla ei ole tiedossa. 

Sisarusten isä on golfvalmentaja, joka jätti käytännössä kaikki muut työnsä Marcus Kinhultin siirtyessä ammattilaiseksi. Isä ja äiti Kinhult ovat tavanomaista huomattavasti vahvemmin mukana lastensa golfurana kehittäjinä. 

Tämän mahdollistivat ruotsalaislähteiden mukaan erittäin hyvät yhteistyösopimukset, joita Marcus Kinhult teki muun muassa Niken ja Pingin kanssa. Marcus Kinhultin loistava kausi 2019, jonka aikana hän voitti British Mastersin ja oli toinen Nedbank Challengessa lisäsivät  varmasti myös yhteistyökumppanien uskoa Frida Kinhultin menestykseen.

Pohjoismaiden nuoret huiput kohtaavat Tukholmassa

Frida Kinhultilla on pelioikeus Symetra Tourille, mutta hänelle järjestynee näyttöpaikkoja villeillä korteilla myös LPGA Tourille sekä LET:lle.

Kinhultin sisarukset tulevat suurella todennäköisyydellä pelaamaan myös samassa kisassa. Kesäkuun alkupuolella Bro Hof Slottin  Stadium Coursella käytävä Scandinavian Mixed on ensimmäinen pääkiertueiden kisa, jossa ET:n ja LET:n pelaajat kisailevat samasta 1,5 miljonan euron kokonaispotista. 

Victor Hovland pelaa loppuviikosta Gareg Normanin parikilpailussa Floriidassa

Victor Hovland pelaa loppuviikosta Gareg Normanin parikilpailussa Floriidassa

GETTY IMAGES

Toivottavaa ja hyvin mahdollista on sekin, että samaan kisaan osallistuisivat myös Højgaardin veljekset, Victor Hovland, sekä suomalaiset LET:n ja ET:n kortin omaavat pelaajat. Erittäin merkityksellisesti Tukholman kisan tekee etenkin naisten osalta se, että se on yksi viimeisistä isoista kisoista olympiakarsinnan loppusuoralla.

Etsi luettavaa