Hyppää sisältöön

Ruotsalaisella naisgolfilla menee järkyttävän hyvin – peräti viisi pelaajaa valittiin Solheim Cup -joukkueeseen

Euroopan joukkueen kapteeni Suzann Pettersen on valintansa tehnyt. KUVA: GETTY IMAGES

Euroopan joukkue Solheim Cupiin on nyt lyöty lukkoon.

Yhdysvallat vastaan Ruotsi. No, ei sentään, vaikka peräti viisi ruotsalaista naista valittiin tiistaina julkaistuun Euroopan Solheim Cup -joukkueeseen.

Valitettavasti mukana ei ole yhtään suomalaista eli Matilda Castrenia.

Pohjoismaiset pelaajat täyttävät kuitenkin puolet joukkueesta, sillä joukkueen norjalainen kapteeni Suzann Pettersen antoi yhden neljstä villistä korteistaan Tanskan Emily Kristin Pedersenille.

Ruotsalaiset pelaajat joukkueessa ovat Maja Stark, Linn Grant ja Anna Nordqvist, jotka pääsivät joukkueeseen pisteiden perusteella, sekä Madelene Sagström ja Caroline Hedwall, jotka saivat villin kortin.

Muut Solheim Cup -joukkueen jäsenet ovat Ranskan Celine Boutier, Englannin Charley Hull ja Georgia Hall, Espanjan Carlota Ciganda, Irlannin Leona Maguire sekä Skotlannin Gemma Dryburgh (villi kortti).

Tulokkaita joukkueessa on kolme: Dryburgh, Stark ja Grant. Kokenein peluri on Nordqvist, joka on osallistunut Yhdysvaltain ja Euroopan väliseen joukkuekilpailuun peräti seitsemän kertaa.

Huomionarvoista on, että Hedwallin ja Pedersenin edellä esimerkiksi maailmanlistalla oli monta eurooppalaista pelaajaa, mutta Pettersen päätyi tästä huolimatta valitsemaan heidät joukkueeseen. Tämä kertoo siitä, että Castrenilla olisi ollut viimekertaisen Solheim Cupin -näytöt huomioiden mahdollisuus murtautua joukkueeseen pelaamalla hyvin kolmessa edellisessä kisassaan.

Esimerkiksi Hedwall on maailmanlistalla vasta sijalla 120. Castrenin tuorein sijoitus on 151:s.

Yhdysvaltain joukkuetta ei ole vielä julkistettu, mutta neljä pelaajaa on pisteiden perusteella varmistanut jo paikkansa joukkueessa. He ovat Lilia Vu, Nelly Korda, Allisen Corpuz ja Megan Khang. Yhdysvaltain kapteeni on Stacy Lewis.

Solheim Cup pelataan Espanjan Finca Cortesissa 22.–24.9. eli haasteotteluun on aikaa vajaa kuukausi.

Euroopan joukkue ja pelaajien sijoitus maailmanlistalla

NimiSijoitus
Celine Boutier3.
Charley Hull9.
Leona Maguire14.
Georgia Hall16.
Linn Grant19.
Carlota Ciganda33.
Anna Nordqvist37.
Maja Stark40.
Madelene Sagström42.
Gemma Dryburgh48.
Emily Kristine Pedersen114.
Caroline Hedwall120.

Etsi luettavaa