Hyppää sisältöön

Ruotsalaisamatööri toisena US Openissa: ”Tällä kerralla olen valmiimpi menestymään”

Lynn Grantin isä John Grant toimii valmentajana PGA Sweden Nationalilla

21-vuotias Lynn Grant taistelee vuoden 2018 tavoin kärkisijoista US Openissa, jota johtaa lempinimellä ”hymyilevä Tuhkimo” tunnettu Japani Hinako Shibuno.

Houstonissa Champios Golf Clubilla pelattavasssa naisten US Openissa on ennen viikonloppua hyvin poikkeuksellinen kärkikolmikko. Ensimmäistä kertaa kisassa pelaaja Hinako Shibuno (-7) johtaa,  amatöörit Lynn Grant (-4) sekä  Kaitlyn Papp (-3) lähtevät Cypress Creekin kentälle hänen matkassaan.

Hymyilevän Tuhkimon, Hinako Shibunon vanhemmat kilpailivat keihäänheitossa ja kiekonheitossa

Hymyilevän Tuhkimon, Hinako Shibunon vanhemmat kilpailivat keihäänheitossa ja kiekonheitossa

GETTY IMAGES

Shibuno voitti edelliskaudella sensaatiomaisesti Women´s Openin ensimmäisellä yrittämällään. Tulokasvuosi LPGA Tourilla on kuitenkin ollut raskas, kolmessa majorissa japanilainen on kuitannut parhaaksi sijoituksekseen 51. 
Hinako Shibuno johtaa kolmella lyönnillä, joten hänellä on erinomaiset mahdollisuudet olla kärkitaistossa myös sunnutain finaalikierroksella. Yksikään japanilainen ei ole onnistunut US Openia voittamaan.

Kilpailun kymmenestä ruotsalaisesta seitsemän selvisi jatkoon. Lynn Grant on yksi neljästä amatööristä, joka jo 2018 oli US Openissa kahden päivän jälkeen toinen tuloksin 69-72. Viikonloppu oli nuorelle neidolle todella vaikea, 78-81 tuloksin hän putosi sijalle 57. 

”Olen nyt huomattavasti kokeneempi. TV-kameroita ja kuvaajia hyöri  2018 kolmannell kierroksella ryhmämme perässä, en ollut tottunut siihen hälinään”, Grant muistaa tapahtuman. Arizona State Universityssa opiskeleva Grant on menestynyt kansainvälisillä kentillä erinomaisesti ja noussut myös amatöörien maailmanlistalla jo viidenneksi.

Ranskan Catherine Lacoste (1967) on ainoa amatööri, joka on onnistunut US Openin voittamaan. Ruotsalaisista maailman perinteikkäimmän naisten majorin voittoa ovat juhlineet Annika Sörenstam (3x) sekä Liselotte Neumann.

Sörenstamin uran kymmenes ja viiimeinen major-voitto US Openissa 2006  on myös toistaiseksi viimeinen eurooppalaisen saavuttama tässä kilpailussa.

Edellisessä Teksasin kilpailussaan golfauto-onnettomuudessa ollut kisan vuoden 2007 voittaja Cristie Kerr toipui US Openiin, ja  on tuloksellaan -2 kuudentena.

Cristie Kerr on voittanut LPGA Tourilla 20 kertaa ja pelannut yhdeksän kertaa Solheim Cupissa

Cristie Kerr on voittanut LPGA Tourilla 20 kertaa ja pelannut yhdeksän kertaa Solheim Cupissa

GETTY IMAGES

”Jos joku olisi sanonut minulle sunnuntaina, että olen torstaina pelikunnossa US Openiin, en olisi sitä uskonut. Tämä tuntuu uskomattomalta, rakastan US Openia”, kisan vanhin osanottaja, 43-vuotias Kerr hymyili toisen kierrokensa jälkeen TV-haastattelussa.

Viaplay ja V Sport Golf näyttävät naisten US Openin kolmannen päivän lauantaina  klo 20.00-01.30

US Open, tuloslista

Etsi luettavaa