Hyppää sisältöön

Ruotsalainen ohjelmistoyritys ostaa NexGolfin – kauppa toteutetaan käteisellä

NexGolfin varausjärjestelmä on monelle suomalaiselle golfarille tuttu.

Golfkenttien toiminnanohjausjärjestelmiä toimittava NexGolf Oy on myyty Ruotsiin. NexGolfin asiakkaana on yli sata suomalaista golfkenttää.

Golfkenttien toiminnanohjausjärjestelmiä toimittava NexGolf Oy on myyty. Ostaja on ruotsalainen Vitec Software Group, joka tiedotteen mukaan haluaan vahvistaa asemaansa Pohjoismaissa hankkimalla omistukseensa koko NexGolfin osakekannan.

NexGolf on Suomessa markkinajohtaja, sillä sen järjestelmää käyttää yli sata suomalaista golfkenttää. NexGolfin ohjelmiston avulla golfkentät hoitavat muun muassa laskutuksensa, jäsentietokantansa ja tiiaikojen varauksen.

Viime vuonna NexGolfin liikevaihto oli noin 950 000 euroa. Liiketulosta eli voittoa verojen jälkeen NexGolf teki 215 000 euroa.

”NexGolf on hyvin johdettu ja tulosta tekevä yritys, joka tarjoaa korkealaatuisia tuotteita, joiden keskipisteessä on asiakkaiden hyöty”, Vitec Softeware Groupin toimitusjohtaja Lars Stenlund kertoi tiedotteessa.

”Ostamme yrityksiä pitääksemme ne konsernissamme, ja tänää haluan toivottaa lämpimästi tervetulleeksi meidän neljä uutta työntekijäämme.”

Yrityskauppa toteutetaan käteisellä.

Oululaisen NexGolf aloitti toimintansa vuonna 2000, ja se yhtiöitettiin omaksi osakeyhtiöksi vuonna 2016. Sen perusti Jere Polvi, joka toimii yrityksen toimitusjohtajana.

”Olen erittäin tyytyväinen, että Vitecista tulee yrityksen uusi omistaja. Se tuntuu oikealta kun ottaa huomioon sen laajan asiantuntemuksen kapean markkinaraon ohjelmistoissa. Yhdessä Vitecin kanssaa näen suuria mahdollisuuksia, jossaa yritys voi jatkaa kasvua Suomessa”, Polvi kertoo tiedotteessa.

NexGolfin liikevaihto on vaihdellut kolmen viime vuoden aikana 850 000 ja 993 000 euron välillä. Vuonna 2019 se tuplasi tuloksensa.

Vitec on pohjoismainen pörssiyhtiö, joka on listattu Tukholman Nasdaqin pörssiin. Konsernilla on Pohjoismaissa 830 työntekijää. Konsernin liikevaihto vuonna 2019 oli noin sata miljoonaa euroa. Sen pääkonttori sijaitsee Uumajassa.

Etsi luettavaa