Hyppää sisältöön

Rullaava chippi – golfin helpoin lyönti?

GoGolfin päävalmentaja Timo Karvinen kertoo tällä viikolla matalan chipin salat.

Rullaava chippi kannattaa pitää yksinkertaisena ja oman pelin vahvuutena. Chippi tulisi pelata rullaavana aina kun mahdollista, sillä se on golfin helpoin lyönti.

Kun on paljon griiniä, pallo makaa hyvin eikä esteitä pallon ja reiän välissä, palloa voi pyörittää griiniä pitkin. Tavoitteena tulee olla vähintään stressitön seuraava putti tai jopa upotus.

Tässä jutussa käymme läpi rullaavan chipin perusteet.

Tarkka ja rento alkuasento

Chippimailaksi kannattaa valita esimerkiksi rautakaksi, rautaysi tai PW.

Valitse mailaksi PW, rauta 9 tai 8. Alkuasennossa matalampi otekorkeus on avain tarkkuuteen.

Aseta pallon paikka keskikohdan oikealle puolelle ja kädet kevyesti pallon eteen. Stanssi on kapea, ylävartalon painopiste vähän kohteen puolella ja käsivarret koukistuneet kyynärpäistä.

Tämä lisää tunnetta mailaan lyönnin aikana.

Liike ylävartalosta

Matalaa chippiä lyödään laajalla svingille, jossa kämmenet ovat pallon edellä.

Matalan chipin liike on laaja. Osumassa kämmenet pallon edellä, liike jatkuu pehmeästi eteenpäin kunnes vartalon ojentuminen nostaa mailan kehon eteen. Rintakehän liike on suuressa roolissa liikkeen tuottajana. Seuraavassa videossa on ensin käsillä tuotettu lyönti ja jälkimmäisenä chippi jossa kädet pysyy saatossa kehon etupuolella.

Pelaa osuma ruohon pinnasta eteenpäin

Hyvän etäisyyskontrollin saavuttaakseen tulisi pallon lentovauhdin ja rullauksen vauhdin olla samanlaiset. Tähän päästään loivalla osumakulmalla, eteenpäin suuntautuvalla liikkeellä ja oikealla mailavalinnalla.

Timo Karvinen on GoGolfin päävalmentaja. Osoitteessa golfvalmennus.fi lisätietoa Timon ja muiden GoGolf-valmentajien opetustarjonnasta ja suosituista talvikursseista pääkaupunkiseudulla ja Tampereen alueella.​

Etsi luettavaa