Hyppää sisältöön

Rovaniemen valkiot pian huippukunnossa: ”Kentän rakentaminen ja hoito tehdään huolella”

Golfkausi talvikentällä Rovaniemellä käynnistyy säävarauksella tammikuun 30.  kello 10.00

Santa Clausin talvikentällä Ounasvaaran rinteillä pelataan helmikuun alusta huhtikuun puoliväliin.

Santa Claus Golf Clubin pelikausi on parhaimmilaan kymmenen kuukauden mittainen. Kesäviheriöille päästään toukokuulla, kelejä golfaamiseen riittää usein marraskuulle asti.

Vain joulukuussa ja tammikuussa harrastusmahdollisuudet rajoittuvat Rovaniemellä harjoitteluun. 

Kesäkaudella Rovaniemellä kirjattiin 2020 uusia ennätyslukuja.

”Kierroksia oli 22 000, joista kymmenisen prosenttia vieraiden pelaamia. Uusia, keski-iältään nuoria jäseniä tuli seuraan 130, nettokasvukin oli useita kymmeniä. Meillä menee useimmilla mittareilla oikein hyvin.”

Santa Clausin talvikentällä kiersi  edellistalvena päivittäin keskimäärin 50 pelaajaa.

Santa Clausin talvikentällä kiersi edellistalvena päivittäin keskimäärin 50 pelaajaa.

Pia Lillberg

”Joulukuusssakaan ei tarvitse jouten olla.  Seuran jäsenille on tarjolla läpi talven johdettuja fysiikkatreenejä.  Helmikuussa talvikenttämme on jo hienossa kunnossa. Kelit vain paranevat huhtikuulle, jonka puoliväliin saattaa talvikausi kestää”, kertoo seuran toiminnanjohtaja, golfyhtiön toimitusjohtaja Pia Lillberg.

Seuran toiminta sai alkunsa talvigolfista

Rovaniemen Golfseura – Arctic Golf Finland – syntyi Kemjoen jäällä pelaamisen seurauksena vuonna 1986. 

Kun lumella ja jäällä pelaamisesta puhutaan, riittää rovaniemeläisillä siis perinteitä ja kokemuksia aiheesta. 

Lumigolfia Rovaniemellä pelataan kovin erilaisissa keleissä. Aurinko lämmittää entistä enemmän kevättä kohden edetessä

Lumigolfia Rovaniemellä pelataan kovin erilaisissa keleissä. Aurinko lämmittää entistä enemmän kevättä kohden edetessä

Pia Lillberg

Ruoholla pelaaminen käynnistyi vasta muutama vuosi myöhemmin

Kotimaisin voimin uusiin ennätyslukuihin

Ounasvaaran rinteiden kupeessa sijaitsevan 18-reiäisen kentän ja rangen alueelle rakentuu talvikaudella 9-reikäinen talvikenttä, josta on tullut ”maailmankuulu”.

Varsinaisia golfturisteja ulkomailta tulee vain kourallinen, mutta joulupukin kotikaupungissa talvikaudella aikansa viettävistä turisteista yhä useampi löytää tiensä lumikentälle. 

”Pääsemme avaamaan kentän näillä näkymin normaalia aiemmin tammikuun viimeisenä viikonloppuna. Ulkomaalaiset jäävät pois koronaviruksen johdosta, tämä oli tilanne myös talvikaudella 2020.”

”Kierroksia kertyi silti ennätysmääärä noin 3 000. Vieraspelaajia tästäkin määrästä on kymmenen prosenttia. Joukossa on paljon vakiökävijöitä ja seurojen ryhmiä. Uskomme että määrä kasvaa, kuten toivomme tietysti käyvän Rovaniemen matkailun osaltakin koskien kotimaisia turisteja.”

”Rovaniemen palveluiden laatu uskomattoman laajan ja monipuolisen ravintolamaailman, sekä hotellien osalta on todella hyvä. Kun ulkomaalaiset ovat poissa, hintatasokin on monilta osin huokeampaa”, Lillberg muistuttaa.

Rovaniemellä ulkomaisten turistien osuus oli ennen korona-aikaa  talvikaudella noin 85 prosenttia. 

”Vaikka kotimaistenmäärä onkin kasvanut, kaupunkikuva on tämän sesongin aikana kovin erilainen.”

Golftuote on kunnossa – pallo pyörii valkioilla

Talvikentän pohjustustyöt Rovaniemellä käynnistyvät perinteisesti tammikuun alussa

”Väylät tasoitetaan ja kovetetaan tamppaamalla. Valkiot ovat kentän sydän, niiden pohjat tehdään huolella. Reikien paikat määritellään. Oleellinen asia on se, että pallo pyörii niillä, eikä liu.”

Osa valkioista rakennetaan vesiesteisiin, jään päälle

Pelikauden aikana hoitotoimenipiteitä on päivittäin, kelien vaihteluista luonnollisesti riippuen. Valkioilta ylimääräinen lumi kolataan, väyliltä tampataan. Laatukriteerit ovat vuosien varrella vakiintuneet selkeiksi pelaajilta tulleen palautteen perusteella”, Lillberg jatkaa.

Paikallissääntö: Putterin lisäksi mailoja kierroksella saa olla korkeintaan kolme. Mailojen kuljettamisessa saa käyttää omaa kekseliäisyyttä

Paikallissääntö: Putterin lisäksi mailoja kierroksella saa olla korkeintaan kolme. Mailojen kuljettamisessa saa käyttää omaa kekseliäisyyttä

Pia Lillberg

Santa Claus Golfin erittäin kodikas ja idyllinen klubitalo, sekä sen ravintola rajoitetulla tuotevalikoimalla on myös käytössä.

Talven 2021 kilpailuohjelma on jo julkaistu. Se pitää sisällään viikonloppuisin kolme kisaa, joista yksi on kaksipäiväinen.

”Pohjois-Suomeen  suuntautuva kotimaan matkailu on hyvässä kasvussa. Toivotamme golfarit lämpimästi tervetulleiksi Rovaniemen talvikentälle, kesäkaudella sitten täysmittaiselle 18-reikäiselle. Kokemus on molemmissa monella muotoa varmasti ainutlaatuinen”, Pia Lillberg muistuttaa lopuksi.

Valkiot ovat huippukunnossa, eikä pallojen tuottamista alastulojäljistä pääse syyttämään edellisiä pelaajia

Valkiot ovat huippukunnossa, eikä pallojen tuottamista alastulojäljistä pääse syyttämään edellisiä pelaajia

Pia Lillberg

Toimituksella on kokemusta Santa Claus Golfin kentästä, puitteista ja vieraanvaraisuudesta vain kesäkaudelta. Lämmin suositus  Rovaniemellä golfaamiselle tulee myös kesäkauden osalta. 

Santa Claus Golf Club on hulppea kohde kaikentasoisille.

Santa Claus Golf, talvikenttä

Etsi luettavaa