Rose nousi voittoon Turkissa – englantilainen tienannut reilussa viikossa 2,4 miljoonaa euroa

Justin Rose pääsi pitämään voittopuhetta jo toisena viikonloppuna peräkkäin.

Justin Rose nousi suurimmaksi suosikiksi Race to Dubai -rankingissa. Englantilainen voitti jo toisen kilpailunsa perättäin.

Jännitys tiivistyy, kun European Tourin kausi lähestyy loppuaan. Vielä muutama viikko sitten puhuttiin, että Tommy Fleetwoodin etumatka on liian suuri, mutta Justin Rose on teoillaan osoittanut ne pötypuheiksi.

Kokenut englantilainen on voittanut nyt kaksi suurta kilpailua peräkanaa ja tienannut viikossa lähes 2,4 miljoonaa euroa. Hän on enää reilun sadan tuhannen euron päässä rankingin ykkösnimestä.

Kaksi viimeistä kierrosta 13 alle parin

Rose varmisti pelaamalla viikonlopun kierrokset upeaa golfia. Hänen yhteistuloksensa lauantaina ja sunnuntaina oli 13 alle parin, kun yhteistulos oli -18.

Kisa pelattiin Turkin Belekissä suomalaistenkin hyvin tuntemalla Cariya-kentällä. Se vaikutti olevan Rosen mieleen, sillä hän teki neljän kierroksen aikana ainoastaan kaksi paria suurempaa reikätulosta: tuplan avauspäivänä ja bogin päätöskierroksen kolmannella reiällä.

Etuysin Rose pelas tänään kaksi alle parin. Voiton hän sinetöi takaysillä, joka sujui upeasti neljä alle parin. Viimeiset kolme reikää olympiavoittaja iski huimasti tulokseen kolme alle parin.

Se oli liikaa toiseksi sijoittuneille Belgian Nicolas Colsaertsille ja Etelä-Afrikan Dylan Frittellille. He jäivät Rosesta vain lyönnin päähän.

Harrington yllätti

Suurena yllätyksenä voidaan pitää 46-vuotiaan Padraig Harringtonin sijoittumista neljänneksi. Irlantilainen pääsi kisaan mukaan järjestäjien villillä kortilla ja osoitti pelillään, ettei kutsu mennyt hukkaan.

Kolman kierroksen jälkeen kisaa kahdella lyönnillä johtaneet Thaimaan Kiradech Aphibarnrat ja Irlannin Shane Lowry hyytyivät päätöskierroksella. Thaimaalainen oli kuudes ja irlantilainen kahdeksas.

Seuraava finaalikisa pelataan ensi viikolla Etelä-Afrikassa, jossa pelataan 7,5 miljoonan dollarin Nedbank Open. Kärkimiehistä ainakin Tommy Fleetwood on vahvistanut osallistumisensa kilpailuun.