Hyppää sisältöön

Rory Sabbatini murskasi Kasumigasekin kentän – 10 birdietä ja eagle

Kansallisuutensa vaihdon jälkeen lempinimen  "The Boy From Bratislava"  saanut Rory Sabbatini iski kuin salama kirkkaalta taivaalta voittotaistoon

Slovakiaa edustava etelä-afrikkalaissyntyinen PGA Tourin pahis nousi häkellyttävällä tuloksellaan olympiagolfin johtoon!

Slovakian passin vuonna 2019 saanut  Rory Sabbatini  järjesti olympiaprojektilleen satumaisen päätöksen sunnuntaina.
Etelä-Afrikkaa aiemmin edustanut 45-vuotias PGA Tourin paha poika täräytti sunnuntaina hurmiollisella pelillään tauluun luvut (61,-10).

Tulos on kaksi lyöntiä parempi kuin Matt Kucharin Riossa tekemä (63,-8) , jolla hän nousi pronssille. Tulosta on sivuttu Tokiossa kertaalleen kolmena ensimmäisenä päivänä.
Sabbatini pisti vielä kahdella paremmaksi kierroksella, johon mahtui myös kaksi bogia.

Kun viimeiset ryhmät ovat vielä kentällä Sabbatini on noussut tuloslistalla raketin tavoin voittotaistoon yhteistuloksella -17.

PGA Tourin paha poika marssi ulos Tigerin kisasta

Sabbattinin tulosta voidaan pitää megaluokan yllätyksenä, sillä parhaat vuodet ovat kaukana takana. Hän voitti PGA Tourilla kuusi kertaa 2000-2011 ja nousi maailmanlistalla parhaimmillaan kahdeksanneksi. Sabbatini sijoittui Mastersissa 2007 toiseksi. Plakkarissa on myös voitto World Cupista yhdessä Trevor Immelmanin kanssa, sekä  

Sabbatini on saanut mainetta huonosti käyttäytyvänä kukonpoikana, joka on ajautunut liian usein riitoihin kentällä ja sen ulkopuolella. Erittäin paljon huomiota sai 2007 Sabbatinin vetäytyminen ennen viimeistä kierrosta Tiger Woodsin kutsukilpailusta, Target World Challengesta.

 Hän keräsi kolmannen kierroksen jälkeen tavaransa ja lähti ilmoittamatta muille kuin pukuhuoneen työntekijöille hämmästystä ja vihastusta herättäneestä tempauksestaan.

Kuluvalla kaudella hän on pudonnut maailmanlistalla 200:n heikommalle puolelle ja karsiutunut kuudesti kahdeksassa viimeisessä kisassaan.
Aiheen kansallisuuden vaihtamiselle Sabbattini sai avioiduttuaan nykyisen vaimonsa  kanssa, jonka serkku oli tuolloin maan golfliiton varapuheenjohtaja.

Olympiakisojen miesten ennätys (61,-10) on nyt Slovakia edustavalla Sabbatinilla.Naisten parasta tulosta (2016) pitää hallussaan Venäjän Maria Verchenova (62,-9), joka oli ennätyksen tehdessään kisan viimeisellä kierroksella maailmanlistan 385:s.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa