Hyppää sisältöön

Rory McIlroyn voittohaaveet kariutuivat kehnoon puttipeliin – toivoi vastustajan epäonnistumista päätösviheriöllä

Rory McIlroy onnistui tekemään sunnuntaina ainoastaan yhden birdien. KUVA: GETTY IMAGES

Taakka Rory McIlroyn harteilla sen kuin kasvaa, kun kaivattua major-voittoa ei taaskaan tullut.

Rory McIlroyn selässä ei roiku enää apina vaan gorilla. Pohjoisirlantilainen on kuulunut maailman parhaiden pelaajien joukkoon vuodesta 2009 lähtien. Kauden 2014 jälkeen hänellä oli vyöllään peräti neljä major-voittoa.

Sen jälkeen isoja voittoja ei ole herunut. Edellisen majorin voittamisesta on kulunut aikaa kohta yhdeksän vuotta.

Sunnuntaina McIlroy lähti hakemaan uransa viidettä majoria hyvistä asemista. Hän oli vain lyönnin perässä Wyndham Clarkia ja Rickie Fowleria.

Fowler putosi kelkasta jo etuysillä ja lopulta Clark eteni voittoon, kun McIlroy ei onnistunut poimimaan hyvän pallonlyömisen tuottamia hedelmiä. Strokes gained -tilastot päätöskierroksella kertovat karun totuuden: Rory hävisi keskivertopelaajalle putteri kädessä päätöskierroksella peräti kaksi lyöntiä. Birdieä hän pääsi puttaamaan sunnuntaina peräti 15 kertaa.

Tästä huolimatta McIlroy onnistui pelaamaan kierroksen pariin (70) ja pitämään näköyhteyden Clarkiin loppuun saakka, sillä hän paikkasi puttipeliään lyömällä oivallisesti palloa tiiltä viheriöille. Ainoastaan huippukierroksen (63) pelannut Tommy Fleetwood oli tässä strokes gained -tilastossa McIlroytä edellä päätöskierroksella.

”Pelasin tavalla, jolla halusinkin pelata”, McIlroy sanoi.

McIlroy kiersi sunnuntaina kenttää viimeistä edellisessä ja Clark viimeisessä ryhmässä. Eroa miesten välillä oli lyönti, kun Clark pääsi puttamaan kaukaa birdietä 18. viheriöllä. Kierroksen jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Rory oli poikkeuksellisen rehellinen ajatuksistaan tuolla hetkellä.

”Koskaan sitä ei halua mitään pahaa kenelläkään, mutta todella sitä toivoi kolmea puttia”, McIlroy sanoi.

Clarkin kolme puttia olisi tuonut McIlroylle paikan playoffissa ja mahdollisuuden voittoon.

”Niin, kai sitä vain toivoo, että toinen kaveri tekisi lapsuksen tai virheen ja antaisi toivon pilkahduksen.”

Clark oli toista mieltä, teki kahden putin parin ja nappasi uransa ensimmäisen major-voiton.

Taakka McIlroyn harteilla sen kuin kasvaa. Seuraava mahdollisuus hänelle koittaa heinäkuussa The Open Championshipissä, jossa hän sijoittui viime vuonna kolmanneksi.

Etsi luettavaa