Hyppää sisältöön

Rory McIlroyn peli toimii ilman luottocaddietä

Rory McIlroy ja Harry Diamond

Caddien vaikutus pelaajan suoritukseen voi olla yllättävän suuri. Rory McIlroy saa tällä viikolla mailapojaltaan vain henkistä tukea.

Rory McIlroyn ja caddie J.P. Fitzgeraldin yhdeksän vuotta kestänyt yhteistyö loppui The Open Championshipin jälkeen. Rory halusi ottaa täyden vastuun pelin kulusta ja tunsi, että tämä onnistuisi parhaiten ilman J.P:tä. Tällä viikolla caddienä on lapsuudenystävä Harry Diamond, joka ei tule osallistumaan kentällä tehtäviin päätöksiin.

Hyvä caddie voi vaikuttaa pelaajan suoritukseen monella eri tapaa. Jason Dayn caddie Colin Swatton on myös miehen valmentaja ja lapsuuden isähahmo. Yhteistyö auttoi nostamaan Dayn aina maailmanlistan ykköseksi asti. Caddien tarkka silmäpari voi auttaa pitämään svingin parhaassa terässä. 

Caddie auttaa pelaajaa hallitsemaan kentän eri tilanteet lyöntivalinnoista, puttien linjoihin. Jordan Spieth puhuu onnistumisistaan usein monikossa lukien caddie Michael Grellerin osaksi kahden miehen joukkuetta.

Toisaalta mitä enemmän pelaaja luottaa ulkoiseen apuun sitä vähemmän hän on itse vastuussa lopputuloksista. 

Rory McIlroy näyttää toistaiseksi pärjänneen hyvin omin avuin Bridgestone Invitationalin avauskierroksilla. Hyvä draivaaminen on tehnyt Firestonen pitkästä kentästä hieman helpomman.

Vaikka pelissä ei ole vielä tapahtunut mitään erikoista on McIlroy silti korkealla tuloslistalla. Lähestymislyönneissä on vielä parannettavaa viikonlopulle, jotta Rory kamppailee kilpailun voitosta.

McIlroy on tuloksessa -4 ja jakaa kolmatta sijaa.  Rory on vain kolme lyöntiä kilpailua johtavaa Jimmy Walkeria (-7) perässä ja näyttää päätyneen kärkisijoille melko helposti. 

Pitkällä aikavälillä tullaan näkemään uuden asenteen vaikutus Roryn suorittamiseen. Tällä hetkellä tavoitteena on olla itsenäisempi svingin ja pelistrategian suhteen. 

Tulospalvelu

 

Etsi luettavaa