Hyppää sisältöön

Rory McIlroyn pasmat sekaisin Mastersissa – löi isäänsä pohkeeseen 130 metrin matkalta

Fore right! Rory McIlroy varoittaa katsojia oikealle harhautuneesta pallosta.

Pahaa aavistaamaton Gerry McIlroy sai poikansa epäonnistuneen lähestymislyönnin pompusta pohkeeseensa kentän seitsemännellä reiällä.

Rory McIlroylla ei totisesti ole helppoa Augusta Nationalissa. Odotukset ovat ulkopuolisten osalta aina korkealla kisan käynnistyessä. 
Aamupäiväkierroksellaan Jon Rahmin ja Xander Schauffelen kanssa kisan kestosuosikki on antanut itselleen tyrmäystippoja 13:n ensimmäisen reiän aikana jo kuudesti tekemällä bogeyn.

Birkku kahdeksannella toi pientä lievitystä tuskaan. 13:n jälkeen McIlroy oli viisi yli parin ja yhdeksän lyöntiä kärjestä. Ei vielä vedetä rukseja McIlroyn nimen päälle. Melkoinen ihme pitää kuitenkin tapahtua, jotta hän kykenisi Career Grand Slamin Mastersin voiton kautta sunnuntaina pokkaamaan.

Pallolla isää pohkeeeseen

Seitsemännellä reiällä (par-4) McIlroy teki tempun, johon välttämättä kukaan muu ei aiemmin ole yltänyt.

Hän löi isäänsä Gerry McIlroyta pohkeeseen, kts.video  (klikkaamalla seitsemännen reiän kohdalle, josta näet kaikki lyönnit järjestyksessä)

Avaus oli vasemmalla karheikossa puiden estäessä suoran linjan viheriölle. McIlroy otti vajaan 150 metrin matkalta sihdin oikealle, tarkoituksenaan kääntää pallo drawlla viheriötä kohden.

Tämä ei onnistunut,  McIlroy kajautti heti lyönnin jälkeen ilmoille huudon ”fore rigth.” Karheikossa kulki muutamia ihmisiä, näiden joukossa McIlroyn isä Gerry.

Hän  hyvin suurella todennäköisyydellä kuuli varoituksen, mutta ei osannut arvata poikansa erehtyvän niin paljon kohteesta.
Videolla tilanne näyttää siltä, että Gerry McIlroy ja häntä lähellä olleet ihmiset kääntyvät lyönnin jälkeen jatkamaan matkaansa seitsemännen viheriön taakse.

Pallo lensi putosi maahan muutaman metrin päähän Gerry McIlroysta ja osui häntä arviolta toisesta pompusta pohkeeseen. Pallossa oli kuitenkin sen verran vauhtia, että se vaihtoi suuntaa takaisi lyöjää kohden 2-4 metrin verran karheikon reunaan. 

Allekirjoittaneen näkemyksen mukaan helpompaan paikkaan kuin mitä olisi puiden sattuessa eteen ollu hivenen syvemmällä karheikossa. 

McIlroyn nostti 45 metrin matkalta viheriöltä oli kuitenkin vain tyydyttävä, kahden putin kautta hän teki kolmannen perättäisen bogeyn.

Kisan johtotulos oli tässä vaiheessa (-4).

Tulosseuranta

Etsi luettavaa