Rory McIlroyn major-painajainen jatkuu: ”En onnistunut väylillä, joilla birdejä piti tehdä”

Rory McIlroy taivalsi sunnuntaina kylmenneen putterinsa kanssa St Andrewsin Old Coursea kohden viimeistä viheriötä, jolla toiveet voitosta olivat jo karanneet käsistä.KUVA: GETTY IMAGES

Kolmella helpolla väylällä tekemättä jääneet birdiet jäivät kaivelemaan kolmanneksi The Openissa jäänyttä majorien pitkäaikaista epäonnistujaa Rory McIlroyta. 18 viheriöosumaa ja 36 puttia viheriöillä on puuduttava yhdistelmä jossa oli mukana McIlroylle ominaista huonoa sattumaa majoreissa.

Epäonnistuminen.

Sellaisena Rory Mcilroyn kolmanneksi jääminen The Openissa tullaan historian kirjoihin taltioimaan.

Kolmen lyönnin johto ennen kahdeksaa viimeistä reikää. Yleisön tuki takana ja haastajina kolme pelaajaa joista yksikään ei ollut sijoittunut The Openissa sijalukua 12:s paremmin.

McIIlroylla puolestaan oli ansiolistalla 26 aiempaa sijoittumista kymmmenen joukkoon, joista neljä ykköstilaa.

Niskassaan voittamisen paineet, jotka kahdeksan vuoden aikana ovat kasvaneet melkoiseksi padoksi.

”Olen tietysti pettynyt. Silti en koe tehneeni juurikaan virheitä kierroksen aikana, mutta en myöskään onnistunut silloin kuin piti”, McIlroy pohti mediatilaisuudessa.

”Tämä oli kierros, jolla pelasin varsin kontrolloidusti. Tein sen mitä oli tilauksessa, lukuunottamatta kierroksen keskivälin helppoja reikiä yhdeksän, 12 ja 14”, McIlroy analysoi.

”Mikäli olisin tehnyt noilla kolmella birdiet, olisi tarina ollut varsin toisen oloinen”, hän järkeili.

Jos,jos ja jos.

Kirivaihteen saivat kierroksen kahdeksalla viimeisellä kuitenkin päälle vain Cameron Smith sekä Cameron Young, jotka voittivat Mcilroyn tällä pätkällä viisi ja neljä lyöntiä kiilaten hänen edelleen.

Rehtiyden perikuvana tunnettu McIlroy antoi itselleen osittaisen synninpäästän kehuessaan kaksikon viimeisen kierroksen pelejä ja yhteistuloksia.

”Hävisin paremmalleni (Smith), 20 alle parin neljälle kierrokselle on hyvin vakuuttava tulos. Etenkin viimeisen kierroksen 64 ja kisan voittoon nouseminen”, McIlroy suitsutti Cameron Smithia,The Openin ensimmäistä aussivoittajaa sitten Greg Normanin 1993 ykköstilan jälkeen.

Sunnuntain piti olla se päivä, jolloin McIlroyn paha uni, kahdeksan vuoden voitoton jakso majoreissa päättyy. St Andrewsin kisasta tulikin yksi uran kitkerimmistä tappioista.

Seuraava rasti, The Masters pelataan vajaan yhdeksän kuukauden kuluttua.

Ainakin siihen asti maailmanlistan kakkonen joutuu vastaamaan itselleen ja kymmenille, ellei sadoille toimittajile, miten ja milloin kammmottava major-painajainen päättyy.