Hyppää sisältöön

Rory McIlroylla ohjat käsissään Scottish Openissa – Tommy Fleetwood nousi voittotaistoon

Rory McIlroy saa myös sunnuntaina peliseurakseen Tom Kimin (taustalla). KUVA: GETTY IMAGES

Rory McIlroy ja Tom Kim pelaavat lauantain tavoin finaalikierroksen yhdessä The Renaissance Clubilla. Tommy Fleetwood nousi päivän parhaalla tuloksella kahden lyönnin päähän McIlroysta yhdessä Brian Harmanin kanssa. Tapio Pulkkasen (-3) avaukset toimivat mainiosti, lähipeli ja putti pudottivat hänet tuloslistalla sijalle 62.

Scottish Openin ykköstilasta tullaan käymään sunnuntaina kovaa taistoa, sillä yhdeksän miestä on kolmen lyönnin sisällä. Voittaja saattaa tulla kauempaakin, sillä sunnuntaille on luvattu erittäin kovaa tuulta.

Rory McIlroy (64-66-67,-13) pysyi kärkipaikalla. Ensimmäistä ykköstilaansa Euroopassa sitten kevään 2016 metsästävä McIlroy on ollut läpi kisan vahvin pelissä tiiltä viheriölle. Avauksissa hän on tilaston paras, puttipelissä nimen perässä on muista osista poiketen miinusmerkki.

Kärkimiehen rooli on varsin raskas. Tästä McIlroylla on valtavasti kokemusta. Luonnollisesti myös onnistumisia ja ylivoimaisia ykköstiloja on vastaavasta asemasta plakkarissa. Sunnuntain käsikirjoitusta on kuitenkin vaikeaa ennakoida.

Tom Kim (-12) puolestaan on yskähdellyt yllättävän paljon avauksissaan, mutta loistanut muilla osa-alueilla. Etenkin viheriöillä. Eroa McIlroyhin on vain yksi lyönti. Kim pääsee prässäämään uransa kolmannessa Euroopassa pelattavassa kisassa ennakkosuosikkia samassa ryhmässä.

Kim teki vahvan sisääntulon PGA Tourille kaudella 2022 voittamalla kahdesti. Scottish Open oli vuosi sitten hänelle debyytti Euroopassa. Kolmas tila oli mallikas suoritus. Sunnuntaihin Kim varmasti lähtee voitto mielessään, sillä ykköstilojen saldo näyttää koko vuodelta nollaa.

Tommy Fleetwood (70-66-63,-11) oli lauantain kierroksen paras. Skotlannissa 2013 uransa ensimmäisen pääkiertueen voiton napannut Fleetwood on aiemmin sijoittunut Scottish Openissa toiseksi uusinnan jälkeen (2020), sekä edelliskaudella neljänneksi.

Huonoksi voittajaksi tilastojen valossa leimautunut Tommy Fleetwood lähtee viimeiselle kierrokselle tavallistakin nälkäisempänä.

Lisää latinkia syntyy siitä, hän pääsee sMcIlroyn ja Kimin seuraan.

Kovan tuulen johdosta startteja on aikaistettu jopa lauantaita enemmän.

Kärkikolmikko lähtee matkaan klo 10.57 Suomen aikaa.

Tapio Pulkkasella paljon voitettavaa

Tapio Pulkkanen (68-69-70,-3) on kolmen kierroksen jälkeen kilpailussa 62:s, eroa kärkeen on kymmenen lyöntiä.

Avauksissa Hattu-Tapio on Strokes Gained -tilastossa 13. Lähestymisissäkin (31.) sijoitus on kiitettävä kovassa porukassa.

Viheriön ympäristössä Pulkkanen on hieman keskivertokisaajaa heikompi. Putissa miinusta on tullut lähes kolme lyöntiä.

Tom Kim on voittanut suomalaista viheriöillä seitsemän lyöntiä.

”Etuysillä pelasin hyvää golfia. Toisella puoliskolla kaksi bogia. En saanut birdipaikkoja käytettyä”, Pulkkanen manaili.

Sunnuntain sijoitus on erittäin merkityksellinen kuudetta perättäistä kauttaan pääkiertueella pelaavalle Pulkkaselle.

DP World Tourin pistelistalla sijoitus on 151. Kauden päätteeksi vahvan kortin uusii arvion mukaan 117 listan ensimmäistä.

Skotlannissa pisteitä on runsaasti jaossa. Jokainen lyönti ja sen myötä sijoitus tuloslistalla voi olla kauden lopussa jopa ratkaiseva työpaikan uusimisen suhteen.

Sami Välimäelle (67-70-76,+3) osui todella huono päivä. Hän putosi 32 sijaa, jatkoon selvinneistä viimeiseksi (77.)

Tulospalvelu

Etsi luettavaa