Hyppää sisältöön

Rory McIlroy ykköstykki Etelä-Afrikassa

Rory McIlroy on kilpailun nimekkäin pelaaja Nedbank Golf Challengessa. Miehen tavoitteena on viimeistellä kausi tyylillä.

Vaikka kausi 2018 ei mennyt täysin odotusten mukaan, Rory McIlroy on tyytyväinen, jos hän pystyy nousemaan maailmanlistalla viiden parhaan joukkoon. Rory on jo listalla kuudentena, ja tavoitteena on kärkisijat European Tourin kahdessa finaalikilpailussa. 

Rory pelasi tällä kaudella peräti kuudessa kilpailussa kärkiryhmässä päätöspäivänä, mutta onnistui voittamaan ainoastaan yhden. European Tourin osalta voittosarake näyttää nolla tällä kaudella.

”Kilpailin voitoista ja muutama pääsi lipsahtamaan sormien välistä”, Rory kertoi kaudesta 2018. 

Hän voitti Arnold Palmer Invitationalin, mutta vuodelle kertyi myös kolme kakkossijaa. Top 10 -sijoituksia oli peräti kymmenen, joten tasaisuutta löytyi. 

Roryn terävin pelitaso on usein vienyt murskavoittoihin, mutta tätä vaihdetta ei olla nähty vähään aikaan. McIlroy kuitenkin tietää, ettei huipputasoa saavuteta väkisin.

”Voin vain harjoitella ja työskennellä ahkerasti ja toivoa, että tulokset tulevat”.

PGA Tourilla Roryn tilastot näyttävät hyvin samanlaisilta kaudesta toiseen. Pelin vahvuus on draivi, mutta putti on tourin keskitasoa. Kun katsotaan viimeistä kahdeksaa kautta PGA Tourilla, Roryn rautapeli on ollut heikointa kausina 2017 ja 2018.

Lähestymisiin tarvitaan lisää tarkkuutta. Ei ole yllätys, että rautapeli oli parhaimmillaan vuonna 2012, jolloin hän voitti peräti viisi kilpailua pääkiertueilla.

European Tourin kilpailut voi katsoa Viasatilta ja Viaplayltä

Etsi luettavaa