Hyppää sisältöön

Rory McIlroy voitti thrillerin Skotlannissa – Tapio Pulkkasella huippukierros kovassa tuulessa

Rory McIlroy oli lähinnä epäuskoisen näköinen voittoputtinsa upottua Scottish Openista. KUVA: GETTY IMAGES

Rory McIlroy saavutti yhden uransa makeimmista ja näyttävimmistä ykköstiloista Scottish Openissa. Tapio Pulkkanen (68-69-70-69,-4) oli 35:s. Neljännellä kierroksella suomalaista paremman tuloksen teki vain kahdeksan pelaajaa.

Kova tuuli muutti The Renaissance Clubilla pelin luonnetta sunnuntaina. Lyöntien mittojen arviointi osoittautui yllättävän hankalaksi, lähipelissä ja putissa tuli uusia haasteita.

Kilpailun voittoa pääsi lopulta itselleenkin yllätykseksi juhlimaan Rory McIlroy, joka näytti jälleen kerran sulavan tilanteessa, jossa on ollut komentopaikalla suurimman osan kilpailusta.

McIlroy menetti kärkikpaikkansa tehtyään ulosmenon aikana neljä bogia.

Kärkipaikalla kävivät tämän jälkeen vuorollaan Tom Kim, Tyrrell Hatton ja kympillä eaglen tehnyt Robert MacIntyre.

Kotiyleisön suosikki MacIntyre näytti jo karkaavan ykköseksi pelattuaan päivän ylivoimaisesti parhaan tuloksen 64,-6.

Viimeisen reiän birdie sai yleisön haltioihinsa. Lähestymislyönti heikon avauksen jälkeen kelpaisi ehdokkaaksi kauden parhaaksi lyönniksi – ellei Rory McIlroy olisi tullut pilaamaan skotttien juhlia.

McIlroy nousi tavanomaisesta poiketen kuopastaan. Hän pelasi MacIntyren tapaan viimeiset yhdeksän neljä alle parin ja voitti lyönnillä. Viimeisen reiän birdie oli lähes yhtä näyttävä kuin MacIntyren.

”Lähestyminen kovaan vastatuuleen 184 metrin matkalta oli yksi kauden parhaista”, McIlroy hekumoi upotettuaan birdie- ja voittoputtinsa reilun kolmen metrin matkalta.

Ykköstila on McIlroyn uran ensimmäinen Skotlannissa ja ensimmäinen Euroopan maaperällä sitten kevään 2016, jolloin hän voitti Irish Openin.

Tapio Pulkkanen: ”Huippurundi rajussa kelissä”

Tapio Pulkkaselle Scottish Openin 35: sija on useilla kriteereillä kauden paras.
Kuva: Getty Images

Tapio Pulkkanen oli melkoisessa lennossa The Renaissance Clubilla sunnuntaina. Kolmella ensimmäisellä kierroksella lähipelissä ja putissa takellellut Kymen Golfin kasvatti onnistui kovassa tuulessa myös putteri kädessä.

”Ei ollut kyllä yhtään helppoa reikää kentällä tarjolla. Putteri oli lämpimänä etenkin alkuvaiheilla kierrosta.”

Kympiltä kierrokselleen lähtenyt Hattu-Tapio teki ulosmenon kaksi ensimmäistä birdieä lyhyiltä matkoilta.

Kierroksen puolivälissä kulmarauta tuli isosti apuun Hattu-Tapion upotettua seuraavat kaksi birdieään ja niiden välissä parin 2,5 -5 metrin matkoilta.

13 reikää pelattuaan Pulkkanen oli kierrostaan neljä alle ja tuloslistalla 16.

Viiden parin tekeminen loppuun olisi nostanut hänet sijalle 11. Tämä ei onnistunut, jaksoon kirjattiin kolme bogia, joista kaksi peräkkäin väylille 17-18.

Tuulta kannattaa kunnioittaa

”Vastatuuleen ne bogit tulivat. Kierroksen loppuvaiheilla tuulta oli sen verran, että rautakuutosella pallo lensi pienestä ylärinteestä puuskaiseen tuuleen 130 metriä ilmassa. Normimittani sille on 185”, Pulkkanen antoi esimerkin siitä, kuinka tuulessa täytyy olla nöyränä mailaa valitessa.

”Voin kuitenkin olla tyytyväinen. Huippurundi tämä oli rajussa kelissä”, Tapio Pulkkanen antoi tunnustusta esitykselleen.

Sijaluku 35:s oli tismalleen sama, jonka Pulkkanen saavutti kaudella 2021. Muilla kolmella yritämällä hän on karsiutunut.

Viikon ansiot olivat 47 000 €, Tourin pistelistalla nousua tuli 22 sijaa (129.) Kauden jälkeen vahvan kortin uusii 117 parasta, joten Tapio Pulkkasella riittää vielä kirittävää.

Sami Välimäen (67-70-76-73,+3) mahdollisuudet sulivat kolmanteen kierrokseen. Sunnuntaina hän oli ulosmenon ajan tuuliajolla (+5). Sisääntulo (kentän 1-9) meni ilman bogeja ja tuotti kaksi birdieä.

Sijaluvuksi tuli 76:s.
Alkavalla viikolla Välimäki pääsee Scottish Openissa karsiutuneen Kalle Samoojan tavoin näyttämään taitojaan Royal Liverpoolin kentällä pelattavassa The Openissa.

Pulkkasen tie vie puolestaan USA:han, Kaliforniaan, jossa pelataan samanaikaisesti majorin kanssa Barracuda Championship. DP World Tourin ja PGA Tourin yhteiskilpailu.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa