Hyppää sisältöön

Rory McIlroy villitsi Kanadassa, heitti piikin Greg Normanille: ”Minulla on nyt yksi enemmän kuin eräällä toisella”

Rory McIlroylle tuli ventti (21) täyteen voittojen määrässä. Hän oli tilastoissa kaikilla neljällä osa-alueella kärkipäässä sijoilla 5-7. KUVA: GETTY IMAGES

Rory McIlroy puolusti menestyksekkäästi Torontossa Kanadan avointen ykköstilaansa, ja nousi PGA Tourin voittojen määrässä (21) ohi häntä rajusti arvostelleen Greg Normanin.

Kanadan avoimet peruutettiin koronan takia kahtena vuonna peräkkäin.

Perinteikäs kisa on valtavan suosittu kanadalaisten keskuudessa, ja St. Georges Golf & Country Clubilla järjestetty kisa vahva näyte maan urheilukulttuurista. Yleisö eli vahvasti mukana tehden kisa-areenasta yhden äänekkäimistä koko vuoden aikana.

Mukana kisassa oli kaikkien aikojen paras pelaajakatras, peräti viisi miestä maailmanlistan kärkikymmeniköstä.

Yleisön sytyttämiseksi viikonlopuksi kenttää oli oleellisesti helpotettu ja mestarit käyttivät tätä hyväkseen.

Paras esimerkki oli kahdella viimeisellä kierroksella ensimmäisiin verrattuna 12 lyöntiä parantanut Justin Rose.

Englantilainen oli sunnuntaina ennen viimeistä reikää 11 alle, par olisi tuonut tuloksen 59, joka on PGA Tourilla pelattu vain 11 kertaa.

”Harmittaa. Se oli niin lähellä. Valitsimme lähestymiseen kahdesta vaihtoehdosta liian ison mailan”, Rose manaili tehtyään viheriön takaa bogeyn.

”Muistan tämän voiton pitkään”

Rory McIlroy, Justin Thomas ja Tony Finau järjestivät varsinaisen jännitysnäytelmän huippupelillään viimeisessä ryhmässä.

McIlroy nousi kierroksen alkuvaiheilla vahvalla pelillä jo kolmen lyönnin johtoon. Thomas ei antanut periksi, vaan innostui tekemään birdejä.

Parivaljakko oli 16:n jälkeen jo tasoissa McIlroyn hapuiltua lyhyiden puttien kanssa ja tehtyään sisääntulossa kaksi bogia.

Loppuratkaisu kulki kuitenkin pohjois-irlantilaisen tahtiin. 17:n näyttävä birdie ja Thomasin bogeyt kahdella viimeisellä käänsivät pelin suurta yleisönsuosiota Kanadassa nauttivalle McIlroylle.

”Tulen muistamaan tämän kisan ja voiton pitkään, se tekee minut erittäin onnelliseksi. Minulla on nyt yksi enemmän (voitto) kuin eräällä toisella”, hän viittasi Greg Normaniin, jonka vetämän kiertueen avauskisa pelattiin Lontoossa torstaista lauantaihin.

Norman on LIV Golf -kiertuettaan markkinoidessaan hyökännyt vahvasti PGA Tourin pelaajaneuvoston puheenjohtajana toimivaa McIlroyta vastaan määritellen tämän tulleen aivopestyksi kiertueen johdon toimesta.

Ykköstila Kanadassa nostaa McIlroyn entistä vahvemmin Scottie Schefflerin ja Justin Thomasin rinnalle US Openin suurimpien suosikkien joukkoon.

Vuodan 2011 näytösluonteisen voittonsa jälkeen McIlroy ei käytännössä ole ollut kertaakaan voittotaistossa US Openissa, paras sijoitus on seitsemäs.

Karsiutumisia on kertynyt viisi, enemmän kuin missään muussa majorissa.

Kanadan menestys nosti hänet maailmanlistalla kolmanneksi Jon Rahmin kantapäille.

McIlroy on ollut listan ykkösenä peräti seitsemän eri kertaa.

Tulospalvelu

Maailmanlista

Etsi luettavaa