Hyppää sisältöön

Rory McIlroy villitsee yleisöä Torontossa – kolmas perättäinen voitto Canadian Openissa tavoitteena

Rory McIlroy starttaa viimeiselle kierrokselle Torontossa Mark Hubbard parinaan klo 21.05. Kuva: Getty Images

Taiwanin C.T. Pan (-14) johtaa kahdella lyönnillä kuusikkoa, joista nimekkäimmät haastajat ovat Rory McIlroy (-12), Tommy Fleetwood (-12) sekä Justin Rose.

Kanadalainen katsomokulttuuri on eurooppalaiseen verrattuna melkoisen edistyksellistä ja osallistuvaa – myös PGA Tourin kisassa.

Tästä on saatu meneillään olevassa Canadian Openissa näytettä jo kolmen päivän ajan. Omien pelaajien lisäksi kanadalaiset kannustavat vahvasti muitakin. Meteli on melkoinen, mutta suurimmalle osalle pelaajista selkeästi mieluinen.

Aivan erityisen lämpimän ja äänekkään vastaanoton ympäri kenttäalueen saa kaksi edellistä kertaa voittoa juhlinut Rory McIlroy.

Nouseeko McIlroy Tiger Woodsin rinnalle?

Oakdale Golf & Country Clubilla yleisö suorastaan vaatii McIlroyn ykköstilaa. Canadian Openia on pelattu 1900-luvun alusta, yksikään pelaaja ei ole yltänyt kolmeen perättäiseen voittoon samassa kisassa.

Järjestäjille, yleisölle ja pelaajalle historiallisen ykköstilan toteutuminen olisi valtava ilonaihe.

PGA Tourilla viimeinen tämän saavuttanut on Steve Stricker (2009-2011). Tiger Woods puolestaan voitti kolmasti peräkkäin WGC Championshipin, vieläpä kolmella eri kentällä 2005-2007.

Tigerin saavutuksen sivuamiseen on mahdollisuus myös McIlroylla, sillä kaksi jo saavuttamaansa ykköstilaa Kanadassa on pelattu eri kentillä.

Vaisun avauskierroksen jälkeen McIlroy (71-67-66,-12) on vastannut hyvin juhlaväen huutoon. Lauantaina hän pelasi bogittoman kierroksen, teki kuusi birdietä ja omasi etenkin lopussa erinomaisia mahdollisuuksia enempäänkin.

Putteri kylmeni viimeisillä viheriöillä, 18:lla hän teki yleisön odottaman eaglen asemasta kolmen putin parin.
C.T. Pan (-14) karkasi kahden lyönnin johtoon. McIlroy menetti paikan taiwanilaisen kirittäjänä Tommy Fleetwoodille.

Kuten hyvin tunnettua on, Fleetwoodilla on PGA Tourin osalta melkoinen apina selässään. Ensimmäinen voitto on vielä saavuttamatta.

Pan kukisti McIlroyn Tokion olympialaisten uusinnassa

Pan nousi ykköseksi RBC Heritage -kisassa 2019. Tämän lisäksi hän on ollut kerran kakkonen.

Historian kirjoihin C.T. Pan pääsi voitettuaan Tokion olympialaisissa peräti seitsemän pelaajan kesken käydyn uusinnan pronssista. Tappion kärsineiden joukossa uusinnassa oli tuolloin myös Rory McIlroy.

“Sunnuntaista tulee mielenkiiintoinen. Voittoa on tavoittelemassa suuri joukko pelaajia. Kolmannen perättäisen voiton saavuttaminen Canadian Openissa olisi minulle henkilökohtaisesti todella suuri asia”, McIlroy maiskutteli finaalikierrosta mielessään.

Discovery+ ja Eurosport 2 näyttävät Canadian Openin kanavillaan suorina lähetyksinä.

Kärkipari C.T. Pan – Tommy Fleetwood lähtee matkaan klo 21.15.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa