Hyppää sisältöön

Rory McIlroyn vetäytyminen viikonlopun kisasta tulee kalliiksi – menettää kolmen miljoonan dollarin bonukset

Rory McIlroy parantelee Augusta Nationalilla saamiaan henkisiä haavoja omassa rauhassaan. Kuva: Getty Images

Mastersista karsiutuminen oli raskas henkinen isku Rory McIlroylle, joka maanantaina ilmoitti jättävänsä RBC Championshipin väliin.

Rory McIlroy ja Tiger Woods olivat PGA Tourin pelaajien edustajana vahvasti vaikuttamassa siihen, että kiertue nosti kymmenen kilpailunsa palkintopotin 20 miljoonaan taalaan vastatakseen LIV Golfin supertähdille luomiin houkutuksiin

Tämä on suurempi potti kuin The Mastersissa (18 miljoonaa) jaetaan, myös PGA Championshipissa ja The Openissa potit ovat suurella todennäköisyydellä tällä kaudella Tourin tukemia kisoja pienempiä

Huippupelaajia sitoutetaan osallistumiseen paitsi palkintorahan voimalla, myös sillä, että edelliskauden bonusrahojen kuittaaminen Player Impact Programista velvoittaa tähtiä osallistumaan rahan kyllästämiin tapahtumiin.

Tigerin osuus PIP:n 100 miljoonan potista on 15 miljoonaa dollaria, Rory McIlroyn 12 miljoonaa. Pelaajien sijoitukset PIP-listalla määriytyvät heidän PGA Tourillle kentällä ja sen ulkopuolella antamansa näkyvyyden ja arvon määritysten perusteella.

Kullakin pelaajalla on mahdollisuus jäädä yhdestä kisasta pois ilman sanktiota. Mikäli poissaoloja tulee kaksi, leikkaantuu pelaajan bonuksesta neljäsosa pois.

Masters nosti palkintopottinsa ennätyslukuihin

McIlroy jäi pois tammikuussa pelatusta (kuten useimpina aiempinakin vuosina) suurten kisojen listaan luokitellusta Tournament of Championsista.

RBC Championshipin pelaamatta jättäminen leikkaa siis PIP-järjestelmän sääntöjen mukaisesti 12 miljoonan bonuksista kolme miljoona pois.

Rory McIlroy ansaitsee vuosittain pelaamalla ja yhteistyösopimuksistaan useita kymmeniä miljoonia.

Silti kolmen miljoonan taalan sakon ottaminen vetäytymisestä ja RBC Championshipin järjestäjien sekä suuren yleisön odotusten pettäminen kertoo siitä, että Mastersin tuloksellinen sukellus kosketti McIlroyta todella syvältä.

Nelinkertaisen major-voittajan seuraava ”pakollinen” kilpailurasti on toukokuun 4. (McIlroyn syntymäpäivä) käynnistyvä Wells Fargo Championship, jossa potti on niinikään 20 miljoonaa.

McIlroyn kahdesti voittama PGA Championship pelataan 18.-21. toukokuuta.

Lähde: Sports Illustrated

Etsi luettavaa