Hyppää sisältöön

Rory McIlroy on vedonlyöntitoimistojen ykkösuosikki – myös mies itse uskoo mahdollisuuksiinsa

Rory McIlroy oli kilpailun alla luottavainen omiin mahdollisuuksiinsa PGA Champioshipissä.

Rory McIlroyn edellisestä major-voitosta on vierähtänyt jo tovi ja maailmanlistalla hän on seitsemäntenä. Silti vedonlyöntitoimistot uskovat hänen mahdollisuuksiinsa PGA Championshipissä.

Kansainväliset vedonlyöntitoimistot uskovat, että Rory McIlroyllä on parhaat mahdollisuudet voittaa tänään käynnistyvä PGA Championship.

Ne nimittäin antavat pohjoisirlantilaiselle pienimmän kertoimen kauden toisen majorin voitosta. Myös golfmediat ovat liputtaneet arvoturnauksen alla Roryä.

Vielä kuukausi sitten tilanne olisi ollut varmasti toinen. Roryn peli oli pitkään hakusessa ja voitot tiukassa. 

Edellisestä ykköstilasta oli ennen parin viikon takaista PGA Tour -voittoa kulunut puolisentoista vuotta ja miehen otteista puuttui tasaisuus.

Pudottiko toukokuun alun Wells Fargo -voitto Quail Hollowin kentällä myös major-apinan Roryn selästä? Miehen puolesta puhuu sekin, että kun PGA Championship pelattiin edellisen kerran 2012 Kiawah Islandin Ocean Coursella, hän oli kisassa ylivoimainen.

Voittomarginaali oli peräti kahdeksan lyöntiä.

Pitkä kenttä suosii pitkälyöntistä peluria, jonka lyöntivalikoima lähipelissä on kattava. Vuonna 2012 McIlroy karisti myös toisenlaisen apinan selästä. Hän otti nimittäin tuolloin uransa toisen major-voiton, joka jää monella pelaajalla saavuttamattomaksi unelmaksi.

”Se oli iso juttu minulle. En varmuudella halunnut jumiutua yhden majorin mieheksi pitkäksi aikaa, joten olin iloinen toisesta”, McIlroy sanoi haastattelussa PGA Championshipin aattona.

Edellisestä major-voitosta pitkä aika

Nyt Rory hakee jo uransa viidettä majoria, jonka ottaminen on osoittanut hänelle hankalaksi, sillä edellisestä major-voitosta on ehtinyt kulua pitkä tovi. Hän voitti sen vuonna 2014 ja kisa oli PGA Championship – ainoa major-turnaus, jonka hän on voittanut kaksi kertaa.

Rory on tehnyt viime ajat töitä svinginsä eteen huippuvalmentaja Pete Cowenin kanssa. Huhtikuun Masters Tournamentissa tekniikkamuutokset oli vielä vaiheessa ja tuloksena oli putoaminen cutista.

Siihenkin suhteutettuna Roryn nousua ykkössuosikiksi voi pitää käsittämättömän kovana tason nostona lyhyessä ajassa.

”Menin Mastersiin tutkimaan ja tunsin, että olen oikealla polulla, mutta en ollut vielä nähnyt kehitystä golfkentällä. Rangella kehitystä oli tapahtunut ja yritin saada muutokset mukaan myös kentällä, mutta olin edelleen muutosvaiheessa”, Rory tuumasi.

Uudelleen syntyminen

Huippugolfissa svingimuutosten todellinen tila nähdään vasta kovien paineiden alla. Vajaa kuukausi myöhemmin Wells Fargo -kisaan Rory osallistui kuin uudesti syntyneenä. 

Roryn mukaan tuossa kisassa hän onnistui ensimmäistä kertaa puoleentoista vuoteen taikomaan vaikeilla rei’illä kovan paineen alla loistavia lyöntejä pelatessaan voitosta.

Varmaa on kuitenkin se, että paineet tulevat olemaan tällä viikolla major-olosuhteissa vieläkin kovempia, joten McIlroyn ja Cowenin tekemien svingimuutosten kestävyys menevät kovimpaan mahdolliseen testiin.

Ennakkosuosikkina Roryn peliä seurataan nyt suurennuslasilla ja kuten hän hyvin tietää major-voittoa on vaikea ottaa pakotettuna. 

”Juuri nyt olen tyytyväinen peliini, joten jos pelaan omaa peliäni ja luotan kykyihini, näen että voin pelata hyviä tuloksia tällä kentällä. Jos pelaan omaa peliäni ja jos pelini vastaa kutakuinkin parhaita kykyjäni, uskon minulla olevan mahdollisuudet voittoon”, McIlroy purki tuntojaan.

Vaikuttaa siis siltä, että vedonlyöntitoimistojen, median ja suuren yleisön lisäksi myös hän itse uskoo omiin mahdollisuuksiinsa kisassa.

Ja major-voitosta pelatessa se on kaikki kaikessa.

Tulospalvelu

PGA Championshipin näyttää suorana lähetyksenä Elisa Viihde Viaplay ja V Sport Golf -kanava. Kilpailun selostaa suomeksi Antti Vaalas ja kommentaattorina toimii Timo Karvinen.

Etsi luettavaa