Hyppää sisältöön

Rory McIlroy: ”Valmistautuminen The Openiin on ollut paras mahdollinen”

Rory McIlroy nousi Scottish Openin voiton johdosta entistä selkeämmällä marginaalilla vedonlyöntitoimistojen ja asiantuntijoiden listoilla suosikiksi. KUVA: GETTY IMAGES

Rory McIlroyn edellisestä major-voitosta on aikaa lähes yhdeksän vuotta. Torstaina hän käynnistää pelinsä 16.59 yhdessä Jon Rahmin ja Justin Rosen kanssa Royal Liverpoolin kentällä, jolla jätti 2014 Sergio Garcian ja Rickie Fowlerin kahden lyönnin päähän lopullisella tuloslistalla.

Rory McIlroy voitti sunnuntaina ensimmäistä kertaa urallaan Skotlannissa pelatun pääkiertueen kilpailun, Scottish Openin.

Ykköstilan tekee merkittäväksi erityisesti se, että McIlroy kykeni sunnuntain heikon ulosmenon (neljä bogia) jälkeen kasaamaan itsensä hienoon kiriin tilanteessa, jossa hyvin harva sitä häneltä enää odotti.

”Pelasin etenkin kaksi viimeistä reikää todella hyvin haastavassa tilanteessa. Tämän parempaa valmistautumista The Openiin en olisi voinut toivoa.”

Englannissakin erittäin suosittu McIlroy voitti kaudella 2014 The Openin jälkeen elokuussa vielä neljännen major-kisansa, PGA Championshipin.

McIlroyn niukoista tappioista ja sulamisista etenkin majoreissa on tämän jälkeen, viimeisen yhdeksän vuoden aikana esimerkkejä loputtomiin.

Tilastot ovat tylyt:

  • 33 majoria, joissa 19 sijoittumista kärkikymmenikköön, ei voittoa
  • näistä kolme kertaa kakkosena, viimeksi kesäkuussa U.S. Openissa lyönnin erolla Wyndham Clarkiin
  • edellisen major-voiton jälkeen 20 muuta voittoa, joista 15 PGA Tourilla ja 5 DP World Tourilla

”Viimeiset yhdeksän vuotta ovat olleet hienoja, mutta neljä isoa kisaa (majors) eivät ole tuottaneet toivottua tulosta. Toivottavasti tämä viikko muuttaa tilanteen.”

”On mukavaa palata kentälle, jossa on voittanut majorin. Samalla se saa minut tuntemaan itseni hieman vanhaksi”, 34-vuotias McIlroy hauskuutti mediaväkeä pressitilaisuudessa.

Prosessi ja spotti avainsanoina 2014

Allekirjoittanut oli seuraamassa The Openia 2014, jolloin suomalaisista kisaan pääsi mukaan Mikko Ilonen.

McIlroy oli median kuultavana paitsi ennen kisaa, myös jokaisen kisapäivän jälkeen johdettuaan alusta loppuun.

Pohjois-irlantilainen puhui jo ensimmäisten kisapäivien jälkeen kahdesta sidesanasta, joita hän itselleen toistaa kentällä ennen lyöntejä.

”Niiden avulla pyrin pitämään ajatukseni yksinkertaisina ja kirkkaina.”

McIlroy piti sanansa. Claret Jug -pokaali vierellään hän palasi sunnuntaina aiheeseen.

”Ne ovat prosessi ja spotti. Prosessi viestittää minulle sitä, että lähden tekemään hyvää svingiä täydessä lyönnissä murehtimatta turhan paljon kohteesta.”

”Spot (spotti) on kohta ennen reikää puttilinjallani, jonka päältä koetan palloni vierittää, miettimättä niinkään pallon uppoamista reikään”, McIlroy valotti.

Mestari kertoi tuolloin harjoitelleensa varsin paljon kisan alla suorituksia, joita links-kentillä tarvitaan vaativissa keleissä.

2014 kelit olivat kuitenkin varsin otolliset tuloksenteolle. Voittotulokseksi tuli -17.

Kun Tiger Woods voitti samalla kentällä 2006, draiveriaan säästeliäästi käyttäneen Woodsin voittotulos oli -18.

Jon Rahm ja Justin Rose kirittäjinä

The Openissa on mukana 156 pelaajaa, jotka perinteen mukaisesti starttaavat ykköseltä.

Kilpailun käynnistää klo 8.35 Suomen aikaa Royal Liverpoolin oma poika Matthew Jordan, joka sai paikan karsinnoista.

Rory McIlroyn vuoro tulee lähes 8,5 tuntia myöhemmin, 16.59. Pelikaverit eivät esittelyjä kaipaa.

Jon Rahmille The Open on vaikea rasti. Seitsemän aiempaa osallistumiskertaa ovat tuottaneet vain yhden sijoituksen kymmenen joukkoon.

Justin Rose debytoi Euroopan ainoassa majorissa jo 17-vuotiaana amatöörinä 1998 sijoittuen neljänneksi. Osallistumiskertoja on 20, kärkikymmenikössä englantilainen on ollut vain kolmasti.

Sami Välimäki (13.15) saa seurakseen varsin potentiaaliset mahdolliset yllättäjät Paul Yannikin ja Laurie Canterin.

Kalle Samoojan debyytti The Openissa käynnistyy päivän kolmanneksi viimeisessä ryhmässä Shubhankar Sharman ja Gunner Wieben seurassa.

Elisa Viihde Viaplay näyttää kaikkien kilpailupäivien lisäksi erikoislähetyksiä muun muassa rangelta harjoituspäivien tapahtumista ja kulissien takaa.

Tulospalvelu

Lähtöajat torstai

Etsi luettavaa