Hyppää sisältöön

Rory McIlroy täräytti lyöntimonitoriin vakuuttavan lukeman 191 mph – yrittääkö hän kuroa Bryson pituusetumatkaa kiinni?

Rory McIlroy tunnetaan kiertueen pitkälyöntisimmistä pelaajista

Rory McIlroy palaa PGA Tourille tämän viikon CJ Cupissa. Tauon aikana pohjoisirlantilainen kohautti kuitenkin svingivideolla, jossa lyöntimonitori näytti hänen opallon lähtönopeudeksi 191 mph.

Muun muassa punttien nostoon ja välineiden fittaukseen on Rory McIlroy käyttänyt aikaansa sitten syyskuisen US Openin, jolloin hän pelasi edellisen kerran kilpaa.

Moni kysyykin nyt ihan aiheellisesti: hakeeko jo entuudestaan pitkälyöntinen McIlroy vielä lisää mittaa lyönteihinsä kuroakseen kiinni Bryson DeChambeaun etumatkaa?

Viime kaudella Roryn draivien keskimitta oli 314 jaardia eli noin 285 metriä – toki kilpailuissa vain harvoin huippupelaajat lyövät palloa täydellä teholla – kun Brysonin keskiarvo oli 322,1 jaardia eli reilut viisi metriä Roryä pidempi.

Roryn ”pituuskampanjan” nosti esiin erityisesti tämä svingivideo, jossa Rory lähettää pallon matkaan peräti 191 mph:n nopeudella, ja se lentää lyöntimonitorin perusteella lähes 320 metriä ilmassa.

Golf.com kiinnitti viime viikolla julkaistussa videossa huomiota siihen, että Roryllä oli siinä TaylorMaden Sim-draiverin nupissa kiinni uusi varsi: Fujikura Ventus Black. Viimeiset vuodet hän on pelannut Mitsubishin varrella, joten pituutta haetaan kenties myös välineiden avulla.

Fysiikkaharjoittelun suhteen McIlroy on ollut edelläkävijöitä jo pitkään, sillä punttisalilla hän alkoi viihtyä enemmän melko tarkalleen kymmenen vuotta sitten eli syyskuussa 2010. Vuosikymmenessä on ehtinyt tapahtuma suuri muutos pohjoisirlantilaisen fyysisessä habituksessa.

Rory McIlroy vuosina 2010, 2015 ja 2020. Kymmenessä vuodessa Roryn kroppaan on tullut melkoisesti lisää lihasmassaa.

Rory McIlroy vuosina 2010, 2015 ja 2020. Kymmenessä vuodessa Roryn kroppaan on tullut melkoisesti lisää lihasmassaa.

Getty Images

Mutta miten 191 mph:n mailanpäännopeus vertautuu Bryson DeChambeaun vastaaviin lukuihin? Bryson itse kertoi heinäkuussa, että parhaimmillaan pallo on irronnut hänen lavastaan yli 205 mph:n nopeudella.

Tänä vuonna Brysonin keskimitta draiverissa on ollut kahdeksan kisakierroksen perusteella peräti 344 jaardia, mutta se tulee tästä todennäköisestä vielä putoamaan, kun hän saa enemmän kilpailuja alle.

Tällä viikolla pelattavassa CJ Cupissa Bryson ei ole mukana. Sen sijaan Rory tekee paluun kisakentille lyhyen tauon jälkeen.

Kilpailussa tuloksen lisäksi suurta yleisöä kiinnostaa varmasti myös McIlroyn draivien mitat. Välineniilot puolestaan katsovat suurennuslasilla sitä, onko Fujikuran varsi Roryllä myös kisakäytössä vai jatkaako hän pelaamista Mitsubishin varrella.

Etsi luettavaa