Hyppää sisältöön

Rory McIlroy on putteria lukuunottamatta valmis voittamaan US Openin – kymmenen vuotta ensimmäisestä majorista

Rory McIlroy ja caddie Harry Diamond eivät ole vielä voittaneet yhdessä majoria

Rory McIlroy sai hengen päälle Torrey Pinesissa lauantaina, ja on vaikeasti voitettavissa mikäli ote pitää ja kylmä putteri lämpiää finaalikierroksella.

Rory McIlroy (70-73,-67,-3) kuroi lauantaina kuuden lyönnin takamatkastaan kärkeen neljä lyöntiä pois osoitettuaan hyvää venymiskykyä toisella yhdeksiköllä. 

Ensimmäinen birdie syntyi tähän jaksoon jo kympillä 1,5 metrin päästä. Toinen, 12:lla viheriön takaa 29 metrin päästä sisään chippaamansa oli loistavaa pelinlukua ja hyvää sattumaa. 

Vauhdin päälle saatuaan hän osui seuraavalla 235 metrin päästä lennosta lippuun ja teki kahdella putilla vaivattoman birdien.

Hyvä jakso olisi voinut tyssätä onnettomaan, kanjoniin päätyneeseen avaukseen 15:lla. Dropin jälkeen McIlroy teki viheriön edestä urhokkaan up & downin ja bogeyn, jota 32-vuotias tähti tuuletti vahvasti.
Kierros päättyi toiseen kahden putin birdieen 18:lla. 

”Löin kierroksen alussa useita hyviä avauksia, osuin viheriöihin. Sain paikkoja, mutta en onnistunut upottamaan birdieputteja.”

”Pysyin kuitenkin rauhallisena ja sain yhden onnekkaan ( 10.) birdien ja toisen tosionnekkaan (12.). 15:n avausta lukuunottamatta lyöminen oli parasta pitkään aikaan”, McIlroy fiilisteli pelin jälkeen 

Muut kärkimiehet pyyhkivät McIlroylla lattiaa putteri kädessään

Kärkikolmikkoon Louis Oosthuizen, Mackenzie Hughes ja Russell Henley nelinkertaisella major-voittajalla on kaksi lyöntiä, Bryson DeChambeau on samassa tuloksessa. 

Voittotaistoon mielivät muutkin kuudetta sijaa jakavat kahdeksan pelaajaa, joiden nimen edessä on  miinusmerkki (-1-2).
Jon Rahm (-2), Dustin. Johnson (-1), Justin Thomas (-1) ja  Collin Morikawa (-1) ovat näistä nimekkäimmät. 

McIlroy on ollut, parhaimpien aikojensa tapaan, kolmen päivän ajan tiiltä viheriölle Strokes Gained -tilastoissa selvä ykkönen. 
Poikkeusellisen ylivoimainen hän on ollut yllättäen viheriöiden ympärillä (+4,58 lyöntiä).

Akilleen kantapäänä on ollut puttaaminen, joka on vähemmän yllättävää. Vertailu muiden kärkiviisikon pelaajien kanssa kertoo karua kieltään.
McIlroy (-0.28) on hävinnyt tasaisesti (+5,1-+6,44) puttilastojen kärkipäässä olevien  Henleyn, Hughesin, Oosthuizenin ja Dechambeaun keskiarvoille 5,84 lyöntiä, eli lähes kaksi lyöntiä kierrosta kohden. 

Bryson DeChambeau (+6,23) on  kolmen ensimmäisen päivän aikana voittanut McIlroyta viheröillä 6,51 lyöntiä, ja hävinnyt kenttäpelissä vastaavan määrän.

Noustakseen kisan voittoon, McIlroyn on kyettävä taistelemaan viheriöillä vähintään tasaisesti edellään olevien ja takanaan ohituskaistaa hakevien kanssa.

Ensimmäisestä US Openin voitosta kymmenen vuotta

Lauantaina tuli kuluneeksi kymmenen vuotta Rory McIlroyn ensimmäisen majorin, US Openin valtaamisesta Congressional  Country Clubilla Washingtonissa. Pohjois-Irlantilainen voitti 15:sta perättäisestä majorista kolmen vuoden ja kahden kuukauden aikana neljä.

Tämän jälkeen hän on ollut kuutena seuraavana vuonna kunakin kahdesti kymmenen joukossa. Saldo (12/22, vuodet 2015-2020) on toki erinomainen, mutta voitot uupuvat.
Kuluvalla kaudella oman pelin ja itseluottamuksen hakeminen on tuottanut vielä enemmän tuskaan.
Majoreissa (MC ja 49.) on jäänyt luu käteen, samoin Players Championshipissa (MC).

Pohjois-Irlannin supertähdet Rory McIlroy ja Darren Clarke voittivat kaudella 2011 US Openin sekä The Openin

Pohjois-Irlannin supertähdet Rory McIlroy ja Darren Clarke voittivat kaudella 2011 US Openin sekä The Openin

GETTY IMAGES

”Jännitystä on ilmassa, sillä olen pitkästä aikaa majorissa ennen viimeistä päivää tilanteessa, jossa minulla on hyvä mahdollisuus voittoon”, aina median edessä rehellisen ja avoimen oloisesti tuntemuksiaan jakava McIlroy kertoi lauantaina.

Elisa Viihde Viaplay & V Sport Golf esittävät sunnuntain tapahtumat suorana suomenkielisellä selostuksella (Antti Vaalas & Karri Kakko) 19.00-03.30. 
Tarjolla on myös 18.00-02.30 Featured Groups -lähetys, jossa englanninkielisellä selostuksella seurataan etukäteen nimekkäimpien parivaljakoiden peliä

Ruutu-palvelu näyttää 19.00-03.30 US Openin englanninkielisellä selostuksella.

Tulospalvelu
 

Etsi luettavaa